Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate 20 Pro hands-on

Achtergrond Huawei Mate 20 Pro hands-on
Door , - 1 reactie

De Mate 20 Pro is zojuist onthuld in Londen. Het toestel is, samen met de Mate 20, met veel bombarie gepresenteerd. Een heftige camera, accu en behoorlijk wat functies. Tijd om een eerste indruk te vormen.

De Huawei Mate 20 Pro is aangekondigd in Londen. Wij konden alvast met het toestel aan de slag en Huawei Mate 20 Prohieronder lees je er alles over. Wat heeft de Mate 20 Pro precies te bieden op cameragebied, hoe ziet het nieuwe EMUI eruit en hoe werkt de vingerafdrukscanner onder het scherm? In deze hands-on stippen we het allemaal even kort aan, zodat je weet wat je precies kan verwachten.

Beeldscherm en behuizing

De Huawei Mate 20 Pro is een groot toestel. De voorkant wordt grotendeels in beslag genomen door het forse scherm, dat een beetje om de zijkanten heen zit gevouwen. Samsung doet dit al jaren met zijn Edge-displays en Huawei gaat nu diezelfde kant op. Het ziet er prachtig uit, maar als je het ding laat vallen, valt hij gegarandeerd op het glas van de voor- danwel achterkant. Met een hoesje los je dat probleem natuurlijk eenvoudig op, maar al die pracht en praal heeft dus wel een duidelijk nadeel.

Het beeldscherm is 6.39 inch groot en is, voor zover wij konden beoordelen, behoorlijk kleurecht. Met de OLED-technologie is het bovendien minder stroomslurpend dan een LCD-scherm. Hoe dat impact heeft op de batterijduur durven we na dit korte gebruik nog niet te zeggen, maar de eerste tekenen zijn hoopvol. Wat betreft schermkwaliteit heb je bij de Mate 20 Pro in ieder geval weinig te klagen, zoveel lijkt duidelijk.

Hardware en batterij

Aan boord van de Mate 20 Pro zit Huawei's nieuwe Kirin 980-chipset. Hoeveel sneller die is dan de 970-voorganger kunnen we nu nog niet zeggen. Net als de Mate 10 Pro is er 6 GB aan werkgeheugen aanwezig en 128GB aan opslag. Een microSD-kaartslot ontbreekt wederom, maar je kan wel een geheugenkaartje in de vorm van een nano-sim plaatsen: een zogenaamde NM-kaart. Heel wijdverbreid zijn die op dit moment nog niet, maar je kan in ieder geval de opslag dus uitbreiden mocht je dat enorm graag willen.

Huawei Mate 20 Pro

Verder zit er qua hardware alles op de Mate 20 Pro wat je maar wensen kan. Opvallend is wederom de aanwezigheid van een IR-blaster, zoals ook vorige modellen van Huawei hadden. Daarmee kan je je televisie en digitale receiver bedienen, of die van de buren door het raam. Er is ook weer een belangrijk onderdeel dat mist: de koptelefoonaansluiting. Vreemd genoeg zit die dus wel weer op de reguliere Huawei Mate 20, maar niet op de Pro-variant. Samsung wist op de Galaxy Note 9 wel een koptelefoonaansluiting te plaatsen, dus we snappen niet waar Huawei het idee krijgt dat meer betalen voor een toestel betekent dat je minder features kan leveren.

Camera

De Huawei Mate 20 Pro beschikt aan de achterkant niet over een of twee, maar over maarliefst drie camera's. Er is een reguliere camera, die voor zover wij konden beoordelen heel redelijke foto's wist te maken. Een andere lens is een groothoek, waarmee je eenvoudig grotere gezelschappen op de foto zet. De vervorming in de hoeken viel mee, maar dat gaat wel een beetje ten koste van de breedte van het beeld.

De derde camera heeft een veel verder liggend brandpunt dan de andere twee camera's en is daarmee uitermate geschikt om foto's te maken van dingen die verder weg liggen. Ook is deze modus erg geschikt om macro-foto's te maken, iets waar telefoons over het algemeen niet heel goed in zijn. Zodra je de Mate 20 Pro ergens bijna tegenaan houdt, schiet hij ook automatisch in macro-modus. We hebben nu nog niet echt goed kunnen beoordelen hoe de foto's er in deze modus uitzien maar de voortekenen zijn hoopvol. Het lijkt erop dat Huawei met de Mate 20 Pro een toestel met een heel behoorlijke camera heeft afgeleverd.

Huawei Mate 20 Pro

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate 20 Pro komt op 2 november op de markt. Er komen drie kleuren beschikbaar: Black, Midnight Blue en Twilight. De prijs van het toestel is fors: je moet 999 euro neertellen voordat er een Mate 20 Pro op je deurmat ploft. We verwachten dat die prijs nog wel zal gaan dalen na de eerste maand, maar het blijft natuurlijk veel geld. De eerste voortekenen zijn wat ons betreft echter hoopvol: we kunnen niet wachten uitgebreider met dit toestel aan de slag te gaan.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 30,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden