Vergelijk 3.050.164 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

5 Handige apps voor het studeren

Achtergrond 5 Handige apps voor het studeren
Door ,

Heb je alles eruit geperst maar heb je net je examens niet gehaald? Geen zorgen, die her ga je pakken! We hebben een aantal apps op een rijtje gezet die je gaan helpen om te studeren.

Er wordt vaak gezegt dat we door de digitale wereld steeds minder gefocust zijn op de dingen die we moeten doen. Zo ook het studeren. Onderzoeken wijzen uit dat dit ook zeker het geval is. Daarom hebben we hieronder een aantal apps om er voor te zorgen dat je de huidige technologie op de juiste momenten in jouw voordeel kan laten werken of je juist kan helpen om die smartphone even te laten liggen.

1. Google Keep

In Google Keep kun je een paar soorten notities maken. Zo kun je bijvoorbeeld blokken tekst schrijven maar ook een lijstje met afvinkbare items. Heel handig bij het leren van woordjes of het onthouden van tijdsperiodes. Ook kun je in Google Keep tekeningen maken en afbeeldingen toevoegen aan je aantekeningen. Wat deze app zo handig maakt is dat je iedere aantekening gemakkelijk kan delen met klasgenoten of de andere deelnemers van een groepsproject. Je voert simpelweg een emailadres in en anderen kunnen bijdragen.

Google Keep - Notities en lijsten

App name
 
Productiviteit

Met Google Keep kun je al je aantekeningen bijhouden. Je kunt lijstjes maken, tekstblokken opslaan en afbeeldingen toevoegen. Aantekeningen zijn makkelijk te delen en je kunt ook op de computer verder werken met Keep.

Play Store App Store

2. Dropbox

Dropbox is inmiddels al bekend bij vele, maar dat maakt hem niet minder handig. Dorpbox is in feite een cloud waar je allemaal bestanden in kan opslaan en overal openen door in te loggen op jouw eigen account. Zo kan je dus waar je wilt jouw bestanden van thuis openen of juist juist vanuit een schoolcomupter opslaan zodat je er thuis makkelijk bij kan. Ook voor groepen is Dropbox ontzettend handig. Je kunt namelijk gezamelijke mappen creeeren. Wanneer je bijvoorbeeld een project hebt met een aantal sudiegenoten kunnen jullie alle bestanden in die map plaatsten en aanpassen. De gezamelijke map is dan ook de enige map die jouw studiegenoten kunnen zien. De rest van jouw bestanden blijven prive.

Wanneer je al een account bij Dropbox hebt is dat ideaal. Dan hoef je alleen maar in te loggen. Heb je nog geen account, dan is het aanmelden ook zo gepiept. Wanneer je ingelogt bent kan je gemakkelijk mappen aanmaken en daar vervolgens jouw content in plaatsten. Dit kan ook offline, maar dan synchroniseert hij pas wanneer jouw comuter of smartphone online komt.

Dropbox

App name
 
Productiviteit

Dropbox geeft je de mogelijkheid om al je foto's, documenten en andere zaken online op te slaan en direct te delen met anderen. Je kunt wereldwijd altijd en overal bij je server vanaf allerlei apparaten. 

Play Store App Store

3. Forest

Forest is op zichzelf een app die niet enorm veel doet. Gelukkig is dat ook het hele idee van de app. Het is namelijk zo ontworpen dat het je helpt af te kicken van jouw smartphone door een soort beloningsysteem. Je kan van te voren instellen hoelang jij jouw telefoon niet wilt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een uurtje gefocust wilt gaan studeren. In de tijd die je dan ingesteld hebt, plant je een boompje die in dat uurtje tot een volle boom volgroeit. Het is nog wel mogelijk om in de tussentijd de app af te sluiten. Het vervelende is dan wel dat je boompje het helaas niet overleeft.    

Afhankelijk van jouw ingestelde tijd kun je struiken of bomen laten groeien. Wanneer je tijdens de ingestelde tijd netjes van jouw telefoon afgebleven bent, dan krijg je een volwaardig boompje die vervolgens in jouw bos wordt geplant. In dat bos kun je ook statistieken zien van de afgelopen dagen, weken of maanden. Een goede motivatie dus om die telefoon een keer aan de kant te leggen en gefocust te zijn op wat je moet doen.

Forest

App name
 
Productiviteit

Met Forest blijf je weg van je smartphone en gefocust op je werk. Elke keer als je geconcentreerd wilt werken, plant je een zaadje dat langzaam uitgroeit tot een grote en trotse boom. Doe je toch iets anders op je smartphone, dan sterft je boom een snelle dood. 

Play Store App Store

4. Any.do: Taaklijst, agenda, herinneringen, taken

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Een to-do lijst kan dan zoveel orde aanbrengen in de chaos rondom het studeren en er voor zorgen dat jouw hoofd een stuk leger is. Hoe fijn is het om gewoon aandacht te hebben voor de taakjes die je nu aan het doen bent en niet continu hoeft te stressen over wat je nog allemaal moet doen? Daarbij kan je nu alle taakjes afvinken die je al klaar hebt, wat als een geweldig beloningsysteem werkt. 

Any.do: Taaklijst, agenda, herinneringen, taken

App name
 
Productiviteit

Kun jij wel een geheugensteuntje gebruiken wanneer je boodschappen doet? Any.do helpt je bij het manoeuvreren door de dagelijkse malaise met takenlijstjes, timers en herinneringen.

Play Store App Store

5. Twilight

Na een lange dag studeren heb je vooral zin om lekker op de bank of op bed te liggen en al je DM's en gemiste verhalen in te halen. Wat dan niet helpt is een scherm met teveel blauwtinten. Als je te lang naar je scherm blijft staren kom je maar moeilijk in slaap. Twilight heeft daar een oplossing voor. De app filtert zoveel blauw licht uit het scherm als jij wil. Je kunt aangeven tussen welke tijden de app mag filteren zodat je niet de hele dag naar een geel en rood scherm aan het kijken bent, maar alleen wanneer je ogen moeten rusten.

Twilight: Blue light filter

App name
Gezondheid

Twilight filtert het blauwe licht uit je scherm en maakt het beeld zo warm als jij wil. Blauw licht houdt je wakker wanneer je naar bed gaat, met Twilight kom je dus makkelijker in slaap. Goed voor je nachtrust, goed voor je gezondheid.

Play Store

Bonus: App van jouw eigen school

 Er zijn natuurlijk een hoop apps die je helpen met studeren of waar je roosters in kan verwerken. Toch vergeten een hoop mensen dat vaak hun eigen schoolinstantie ook een app heeft waar veel relevante informatie in te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan jouw persoonlijke lesrooster of nieuws die betrekking heeft tot jouw school of studie richting.

Succes met studeren!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden