Vergelijk 4.331.844 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Honor Play

Achtergrond Hands-on: Honor Play
Door ,

Technisch gezien is het geen nieuw toestel meer, maar dat maakt het geen minder interessante smartphone. De Honor Play komt nu ook naar Europa en daarom gaan we er toch maar even mee aan de slag. Voordat de verkoop begint gaan we in het kort even bespreken hoe het toestel voelt en presteert.

In juni is het toestel al in de Verenigde Staten aangekondigd maar nu is het toestel dan ook in Europa verkrijgbaar. De Honor Play is een smartphone die erop gericht is om vooral de smartphone gamers te voorzien van een toestel waarmee gamen een genot wordt. De Honor Play is voor de Nederlandse markt vooral een interessant toestel vanwege de prijs, daarover later meer. We zijn even kort aan de slag gegaan met de Honor Play.

Uiterlijk

De Honor Play heeft veel weg van een heel aantal Huawei-smartphones. Dan hebben we het specifiek over de Huawei P20 Lite. Dat is niet zo gek gezien Honor een dochterbedrijf is van Huawei. Dat maakt dat het ook geen verrassing is dat de software van de Honor Play bijna identiek is aan die van de nieuwste reeks Huawei-smartphones. Daar is niets mis mee, maar het valt wel op dat er nagenoeg geen enkel verschil is aan te treffen.

Het oog wil ook wat. De kans is groot dat Honor daarom de antennelijnen zo duidelijk zichtbaar hebben gemaakt op de Play. Het is uiteindelijk een gaming-smartphone en dan zien die extra lijntjes er natuurlijk wel stoer uit. Door de metalen behuizing ligt het toestel fijn in de hand. Zelfs wanneer je handen trillen van de gaming-adrenaline zul je het toestel niet gauw laten vallen. Dat het exemplaar dat wij kregen dan roze is maakt het feest eigenlijk alleen maar groter.

Honor Play

Camera

De camera, of camera's, zijn op de achterkant de meest opvallende eigenschap van de Honor Play. Net als bij de P20 Lite zijn de camera's opgesteld in een forse bult. Van deze bult hadden we eerder het idee dat deze vaak achter de rand van je broekzak zou blijven hangen bij het wegstoppen. In de praktijk valt dit gelukkig heel erg mee. In de bult zitten een 16- en een 2-megapixelcamera. Die 2-megapixelcamera dient puur ter ondersteuning van de hoofdcamera en zorgt ervoor dat je een mooi bokeh-effect kunt maken.

Net als bij de Huawei-toestellen die zijn uitgerust met de Kirin 970, krijg je bij het maken van foto's hulp van de AI. Nu is het niet het geval dat de kunstmatige intelligentie al het werk uit handen neemt, je zult de hoek bijvoorbeeld nog wel zelf moeten bepalen. Wel helpt het toestel je met het bepalen van de lichtsamenstelling. Dat werkt in de praktijk vrij aardig maar niet super. Zo is het heel leuk dat de Honor Play het kan herkennen wanneer je een pandabeer op de foto wil zetten, maar hoe vaak komt dat nou echt voor. Gelukkig kan de AI ook eten herkennen, iets wat bijzonder vaak van pas komt.

De kwaliteit van de camera lijkt vooralsnog keurig in orde. Het is op het eerste gezicht echter nog wel lastig in te schatten hoe de camera presteert bij minder licht. Daar zullen we later mee aan de slag moeten gaan. De plaatjes die we er tot nu toe mee hebben geschoten voldoen ruimschoots aan onze subjectieve Instagram-norm. Vooralsnog krijgt de camera van ons een dikke duim.

Honor Play

Power

Zoals eerder gezegd draait de Honor Play op de Kirin 970-processor. Deze chip komt uit de Huawei-fabriek en draait als een tierelier in bijvoorbeeld de Huawei Mate 10 Pro en P20 Pro. Dat zijn echter wel twee smartphones die aanzienlijk duurder zijn dan de Honor Play. De Kirin 970 is inmiddels haast een jaar oud maar daarom niet minder snel. Niet zo gek dus dat ze deze processor in de nieuwste Honor smartphone hebben gezet.

Uit onze korte test lijkt de Kirin 970 wederom geen enkele krimp te geven, niet dat we anders hadden verwacht. De Kirin 970 heeft in het verleden aangetoond een aardig zuinige processor te zijn. Gelukkig maar want een gaming-smartphone is erop gebrand om de accu zo snel mogelijk leeg te trekken. De accu van de Honor Play heeft een capaciteit van 3750 mAh. Dat is geen kleine accu maar wanneer deze onder duk wordt gezet door vele heftige spelletjes dan wordt een dag ineens wel heel lang.

Conclusie

Met de Play heeft Honor absoluut een interessant toestel neergezet. Zeker voor de adviesprijs van 329 euro. Begin september wordt de Honor Play overigens ook in Nederland verwacht. De processor kan eigenlijk alles aan wat je er tegenaan gooit en ook zal de camera prima resultaten neerzetten. Eigenlijk valt er heel weinig te zeggen over de Honor Play. Het is een prima smartphone voor een keurige prijs.

Honor Play beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 15,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 15,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 16,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 17,50 € 0,- Bekijken
Alle Honor Play aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden