Vergelijk 2.433.359 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: HTC U12 Life

Achtergrond Hands-on: HTC U12 Life
Door ,

De nieuwste midranger van HTC is zo glad als een spiegel, maar daardoor wel erg mooi. GSMinfo.nl is alvast even met het toestel aan de slag gegaan en hier lees je onze bevindingen.

Vorig jaar presenteerde HTC de U11 Life, een prominente middenklasse smartphone. Een indrukwekkend toestel. DIt jaar presenteerde HTC in Berlijn de directe opvolger; de U12 Life. Zoals altijd heeft HTC een eigenwijze ontwerpstrategie op het toestel losgelaten en het resultaat stelt niet teleur. Met dit toestel geeft HTC aan dat ze niet klaar zijn om het op te geven.

Kleuren

De HTC U12 Life komt in een paar kleuren beschikbaar. Twee namelijk. Verrassend genoeg is zwart niet één van die kleuren. Het toestel komt uit in Twilight Purple en Moonlight Blue. Paars en blauw dus. Op de achterkant heeft het toestel een zogeheten liquid finish. De laag acrylglas aan de buitenkant is voor een deel met een laser geëtst waardoor de onderste helft van het toestel geribbeld is. We zeggen acryl maar het voelt als plastic en zo ziet het er ook een beetje uit. Daardoor is het toestel heel prettig om vast te houden, het zal ook niet zomaar uit je vingers glippen.

HTC U12 Life

Naast de kleuren aan de achterkant is ook het schem iets anders dan normaal. Het scherm is een lcd-display met een dieper contrast. Het is nog niet zo heftig als dat klinkt, maar het ziet er wel goed uit. Vanuit iedere hoek kun je het scherm goed zien. Het scherm heeft een diagonaal van 6 inch en het is een FHD+ scherm, lekker scherp dus.

Camera

De U12 Life beschikt over een dubbele camera. De hoofdcamera is een 16-megapixelknaller die wordt bijgestaan door een 5-megapixelcamera. Die tweede camera is helaas geen groothoek of telelens maar dient ter verbetering van het bokeh-effect. Daarbij maak je het onderwerp scherp en de rest van de foto onscherp. Vooralsnog lijkt de U12 Life dat netjes te doen en de foto's komen sowieso scherp uit de bus. We zullen in andere settings nog moeten kijken hoe goed de camera daadwerkelijk is.

In het donker zou de U12 Life bijvoorbeeld goed belichte selfies kunnen maken, dat zouden we graag testen en dat zullen we later ook zeker nog gaan doen. De 13-megapixelselfiecamera maakt in ieder geval prima plaatjes voor op Instagram of om via WhatsApp met familie en vrienden te delen. Mocht je selfies willen maken in een donkere kroeg dan heeft de U12 Life een selfieflitser die behoorlijk wat licht uit weet te stralen.

Power

De U12 Life wordt aangedreven door een Snapdragon 636-processor. Dat is niet de snelste processor maar wel een heel zuinige en hij doet het, voor zover tot nu toe duidelijk is, meer dan prima in de U12 Life. Die zuinigheid heeft HTC flink op ingezet. Ze willen echt een smartphone neerzetten die de hele dag op volle toeren kan draaien. Naast de zuinige processor heeft de U12 Life ook een flinke accu. Deze heeft een capaciteit van 3600 mAh. Daar kun je wel een tijdje mee vooruit.

HTC U12 Life

Het opladen van die accu kan via de usb-c-aansluiting aan de onderkant van het toestel. Daarnaast zit trouwens een 3,5mm aansluiting dus je kunt gewoon je bekabelde koptelefoon gebruiken met de U12 Life. Jammer genoeg is het toestel niet draadloos op te laden, maar dat is voor deze prijs ook wel veel gevraagd. We zullen het toestel wat langer moeten gebruiken om te kijken of die accu het echt zo lang volhoudt.

Conclusie

De HTC U12 Life is een meer dan prima smartphone, de camera maakt mooie plaatjes en het toestel zelf ziet er op een positieve manier anders uit. Het grote scherm wordt weliswaar omringd door een paar zwarte randen maar dat is voor deze prijs helemaal niet zo erg. We zijn erg benieuwd naar de accuduur van het toestel wanneer het 'echt' wordt gebruikt. We zijn er helemaal klaar voor om weggeblazen te worden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden