Vergelijk 4.173.977 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

6 redenen om de OnePlus 6 te kopen

Achtergrond 6 redenen om de OnePlus 6 te kopen
Door ,

De OnePlus 6 is vanaf nu verkrijgbaar in ons land. Hoewel de concurrentie groot is aan de bovenkant van de smartphonemarkt, zijn er allerlei goede redenen om juist dit vlaggenschip te kopen in plaats van die van een concurrent. In dit artikel noemen we 6 redenen om de OnePlus 6 te verkiezen boven de rest.

De telefoons van OnePlus zijn door de jaren heen steeds een beetje beter geworden. En dat wil wat zeggen voor een fabrikant die vanaf dag één al geweldige toestellen op de markt bracht. Met de OnePlus 6 heeft de Chinese telefoonmaker haar mooiste en krachtigste toestel tot nu toe gelanceerd.

Onze review laat nog even op zich wachten, maar we kunnen nu al allerlei redenen bedenken waarom de OnePlus 6 jouw volgende vlaggenschip zou moeten worden. Daarvoor hebben we 6 redenen bedacht. Hoewel we bij sommige punten wat kritische kanttekeningen hebben, zijn we desalniettemin overtuigd van de nieuwste flagship killer van OnePlus.

#1 Prachtig groot scherm

Eén van de belangrijkste aspecten van een smartphone is het beeldscherm. Dat is niet zo vreemd, want je staart er immers voortdurend naar als je je mobiele telefoon gebruikt. Net als voorgaande jaren heeft OnePlus de OnePlus 6 een AMOLED-display gegeven. Dergelijke schermen hebben iedere dag van de week onze voorkeur boven de traditionele LCD-panelen. Dat heeft te maken met de kleurweergave, contrasten, zwartwaarden en energieverbruik. Op al deze punten steekt AMOLED met kop en schouders boven de rest uit. Dat komt omdat het beeldscherm is opgebouwd uit pixels die op hun beurt weer uit drie subpixels bestaan: rood, groen en blauw. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld, wat resulteert in vollere kleuren en uitmuntende zwarttonen.

Her en der hebben we kritische geluiden gehoord over de schermresolutie. Deze bedraagt 2280 bij 1080 pixels, oftewel Full HD+. Haters klagen dat ze de resolutie aan de lage kant vinden. Zij vergelijken de OnePlus 6 met toestellen als de Samsung Galaxy S9 of de LG G7 ThinQ. Deze hebben een schermresolutie van respectievelijk 2960 bij 1440 pixels en 3120 bij 1440 pixels, oftewel WQHD+. Zo’n hoge schermresolutie betekent natuurlijk dat ze een haarscherp beeldscherm hebben, maar zie jij het verschil tussen een pixeldichtheid van 570 ppi (Galaxy S9) en 402 ppi (OnePlus 6)? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: nee, dat is niet te zien met het blote oog. Full HD+ op een 6,28 inch groot scherm is dusdanig scherp dat je geen individuele pixels kunt onderscheiden. Een hogere schermresolutie betekent dat het display meer energie vreet en dus dat de batterij eerder leeg is. En je wil natuurlijk niet de hele dag met de oplader op zak rondlopen.

OnePlus 6

Een ander aspect waar de eerste gebruikers zich over hebben beklaagd, is de notch boven in het scherm. Wat we de afgelopen maanden hebben gemerkt is dat de meningen over dit onderwerp nogal uiteenlopen. De een is er weg van, de ander is hem liever kwijt dan rijk. De OnePlus 6 is een van de vele moderne telefoons waar een hap uit het scherm is genomen. Vind je dit niet erg en stoor je je er niet aan, dan is er niets aan de hand. Vind je het daarentegen geen gezicht, dan is het goed om te weten dat je deze notch met een softwarematig trucje kunt laten verdwijnen. Bij de instellingen is een optie opgenomen om de ruimte links en rechts van de inkeping zwart te maken. Daardoor lijkt het net alsof de OnePlus 6 geen notch heeft. OnePlus heeft dus aan iedereen gedacht, in welk kamp je je ook bevindt.

Wat we verder nog over het beeldscherm kunnen zeggen is dat hij 6,28 inch in doorsnee is en daardoor een afwijkende beeldverhouding heeft. Deze bedraagt 19:9. Het voordeel daarvan is dat er meer content op het scherm past en je minder vaak naar boven en beneden hoeft te scrollen als je het laatste nieuws leest op internet. Dankzij 2.5D Glass heb je geen last van scherpe schermranden aan de zijkanten. Corning Gorilla Glass 5 beschermt hem tegen krassen van bijvoorbeeld je sleutelbos, losse munten of lipstick.

#2 Topprestaties

Zoals je van een gloednieuw vlaggenschip in 2018 mag verwachten, is de OnePlus 6 voorzien van de nieuwste en krachtigste componenten. Of je nou de hele dag grafisch zware games speelt, tientallen apps op de achtergrond hebt draaien of de hele dag over het internet surft, dankzij de Qualcomm Snapdragon 845 en Adreno 630 GPU hoef je je geen zorgen te maken over de rekenkracht. Bovendien wordt krijg je minimaal 6 GB aan werkgeheugen. De meest uitgebreide variant van de OnePlus 6 is uitgerust met maar liefst 8 GB RAM. Door deze componenten starten apps dus razendsnel op en draaien apps en het besturingssysteem altijd soepel.

Over de opslagcapaciteit hoef je je evenmin zorgen te maken. Weliswaar is het niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart, OnePlus heeft verschillende uitvoeringen met meer dan genoeg opslagruimte. Het instapmodel heeft 64 GB geheugen. Mocht je behoefte hebben aan meer opslagcapaciteit, dan is er tevens een variant met 128 GB geheugen. Voor het eerst heeft OnePlus zelfs een versie van haar vlaggenschip uitgebracht die standaard maar liefst 256 GB ROM heeft. Dus hoeveel foto’s en video’s je ook denkt te schieten of op te nemen, er is altijd wel een variant die voldoet aan jouw opslagwensen. Wat we in dit verband niet mogen vergeten is dat je van OnePlus Universal Flash Storage (UFS) krijgt. Deze variant lezen en schrijven data vele malen sneller dan zijn voorganger, eMMC.

Qualcomm Snapdragon 845

#3 Een grote stap voorwaarts voor de camera

2017 was het jaar dat de dubbele camera definitief doorbrak. De OnePlus 5 was de eerste telefoon van OnePlus met deze feature. Deze trend heeft de Chinese producent voortgezet met diens opvolgers, de OnePlus 5T en OnePlus 6. Net als afgelopen jaar heeft het nieuwste vlaggenschip een 16- en 20-megapixelcamera aan de achterkant en een 16-megapixelselfiecamera.

Hoewel het camerasysteem van de OnePlus 5T en OnePlus 6 veel met elkaar gemeen hebben, is OnePlus erin geslaagd om ook dit jaar weer enkele upgrades aan te brengen. Om te beginnen is de primaire camera voor het eerst uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Dat betekent dat OnePlus de cameramodule enige speling heeft gegeven zodat deze met je meebeweegt als je (kleine) onverwachte bewegingen maakt. Dat resulteert in scherpe foto’s en video’s met minder bewegingsonscherpte. Onzichtbaar voor het oog is de vernieuwde beeldsensor. Deze is 19 procent groter in vergelijking met het topmodel van afgelopen jaar. Dat betekent dus dat de sensor nog meer informatie over jouw onderwerp opslaat en je foto’s nog beter uit de verf komen.

Een andere verbetering is dat je over nieuwe mogelijkheden beschikt om video’s op te nemen. 4K-video is weliswaar niet nieuw, maar de verversingssnelheid van het beeld ligt nu wel een stuk hoger, namelijk op 60 frames per seconde (fps) in plaats van 30 fps. Slow-motion video’s opnemen kan met de OnePlus 6 met een snelheid van 480 fps. Dat zijn vier keer zo veel frames per seconde in vergelijking met het vlaggenschip van vorig jaar. Ook Full HD’s zien er nog vloeiender uit doordat de verversingssnelheid is opgeschroefd van 60 fps naar 240 fps. Voor wie het liefst de hele dag video’s opneemt, is de OnePlus 6 een aanrader.

#4 Forse batterij

Naast het beeldscherm en de camera is de batterij ook één van de belangrijkste zaken waar je naar kijkt als je een nieuwe telefoon uitzoekt. Als we deze accucapaciteit van de OnePlus 6 vergelijken met andere high-end toestellen, dan neemt OnePlus een respectabele middenpositie in tussen de Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 Pro. De eerste heeft een 3000 mAh batterij, de tweede 4000 mAh. De accu van de OnePlus 6 heeft een vermogen van 3300 mAh. Voor de gemiddelde smartphonegebruiker is dat meer dan genoeg energie om de hele dag mee door te komen.

OnePlus 6

Natuurlijk ondersteunt ook de nieuwste flagship killer van OnePlus Dash Charge. Daarmee is de batterij in een mum van tijd weer op volle kracht. Super efficiënt en super handig. Maar ook hierover zijn sommige gebruikers enigszins teleurgesteld in OnePlus. Ze hadden namelijk gehoopt dat ze de OnePlus 6 draadloos konden opladen, temeer omdat hij voor het eerst een glazen paneel aan de achterkant heeft.

OnePlus heeft er bewust voor gekozen om wireless charging niet aan te bieden. Ruim voor de aankondiging van de OnePlus 6 liet mede-oprichter en CEO Carl Pei al doorschemeren dat hij niets zag in draadloos opladen, omdat de snelheid en kwaliteit ervan zich niet kan meten met Dash Charge. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde eerder deze week tegenover Business Insider UK dat OnePlus geen features toevoegt die geen meerwaarde bieden, enkel en alleen omdat de concurrentie het wel doet. Volgens hem is draadloos opladen voor klanten van OnePlus geen “must-have feature”. Waarom zou je deze dan aanbrengen? Bovendien zou de OnePlus nog duurder uitvallen als ze wireless charging hadden toegevoegd en dat was het simpelweg gewoon niet waard.

#5 Waterbestendig

Voor het eerst heeft OnePlus een smartphone uitgebracht die bestand is tegen water. Daarvoor heeft OnePlus aan de binnenkant waterdichte materialen aangebracht die water en andere vloeistoffen buiten de deur houden. Een plons in de wasbak of een plas water is geen enkel probleem, zolang je er maar niet mee gaat zwemmen.

OnePlus noemt haar vlaggenschip waterbestendig, maar we weten eigenlijk niet waar we precies aan toe zijn. De OnePlus 6 heeft namelijk geen IP-certificering gekregen van de fabrikant. Op de website van OnePlus vinden we superlatieven als “een buitje kan geen kwaad” en “laat een beetje regen niet tussen jou en je smartphone komen”. Wat verstaat OnePlus precies onder ‘een buitje’? En hoewel OnePlus claimt dat je de OnePlus 6 kopje onder kunt dompelen, kun je dit maar beter laten. Als je de kleine lettertjes in de garantievoorwaarden erop naslaat, lees je dat “schade als gevolg van blootstelling aan vloeistoffen” niet gedekt wordt. Pas dus op je tellen in de buurt van water.

OnePlus 6

#6 Scherpe prijs

Zeker niet onbelangrijk als je een nieuwe smartphone zoekt, is het prijskaartje. Niet iedereen kan of wil de bedragen ophoesten die sommige fabrikanten vragen voor hun nieuwste toestellen. De OnePlus 6 is weliswaar het duurste toestel dat OnePlus tot op heden heeft gelanceerd, desondanks is hij scherp geprijsd. Qua specificaties kunnen we hem vergelijken met de nieuwste high-end vlaggenschepen van concurrenten als Samsung, Huawei en Apple. Zelfs als je de duurste uitvoering van de OnePlus 6 neemt, is hij nog steeds goedkoper dan het gros van vergelijkbare telefoons. In sommige gevallen is het prijsverschil wel 300 tot 400 euro.

Voor het eerst is de OnePlus te koop via een andere manier dan de webshop van de fabrikant. Belsimpel heeft hem opgenomen in haar assortiment. Je hebt dus niet alleen een Nederlandstalig aanspreekpunt bij eventuele problemen, je kunt het vlaggenschip voortaan ook in combinatie met een abonnement kopen. Dat was tot voor kort ondenkbaar.

OnePlus heeft drie varianten van de OnePlus 6. Aan het basismodel hangt een prijskaartje van 519 euro. De uitvoering met 8 GB werkgeheugen en 128 GB geheugen gaat over de toonbank voor 569 euro. De duurste versie heeft een adviesprijs van 619 euro. Voor dat geld krijg je 8 GB RAM en 256 GB geheugen. Bij andere fabrikanten moet je daarvoor gemiddeld meer dan 1.000 euro voor neerleggen, als ze überhaupt al beschikbaar zijn.

Als je de OnePlus 6 via de webwinkel van OnePlus koopt, kun je leuke kortingen afdingen als je je oude toestel inruilt via het trade-in programma. Deze korting kan oplopen tot wel 280 euro, afhankelijk van het model en de conditie van je oude toestel. OnePlus heeft ook aan de financieel minder bedeelde studenten gedacht. Via het studentenprogramma krijgen zij 5 procent korting per toestel en 10 procent op beschermhoezen en andere accessoires. Tot slot heeft OnePlus nog een zogeheten referral programma. Als jij jouw vrienden weet te overtuigen om de OnePlus 6 te kopen, krijgen zij 20 euro korting op het toestel. Ook jijzelf wordt er wijzer van, want OnePlus geeft je per referral 100 punten. Deze punten kun je vervolgens in de webshop besteden om leuke kortingen te krijgen op OnePlus-producten.

OnePlus 6

OnePlus 6 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 42,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 2147483647 € 45,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden