Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on met de LG G7 ThinQ

Achtergrond Hands-on met de LG G7 ThinQ
Door ,

Er is een heleboel over gespeculeerd maar nu hebben we het toestel dan toch in onze handen gehad. De LG G7 ThinQ, het Koreaanse vlaggenschip met die bijzondere naam. We gaan eens kijken hoe onze eerste indruk van het toestel is.

Vorig jaar kwam de LG G6 als eerste grote naam met de 18 bij 9 beeldverhouding. Dat toestel was voorzien van erg weinig toetsen en het lag zeer goed in de hand. De G7 ThinQ, of gewoon G7, bouwt voor een deel verder op de G6 maar voor een belangrijk gedeelte is het een andere smartphone. De G7 heeft een aantal eigenschappen die kenmerkend zijn voor LG smartphones. Bijvoorbeeld het Always On-display, de software-skin en het design. Toch is de G7 wel echt een ander soort telefoon dan we van LG zijn gewend.

LG G7 ThinQ

Design en display

De G7 volgt de trend van de 'notch'. Vreemd genoeg staat de G7 bij het eerste opstarten zo ingesteld dat de notch verborgen is. De ruimte naast de notch dient dan als zogeheten tweede scherm. Hier staan dan wel de tijd en de notificaties, bijna hetzelfde eigenlijk als met notch maar dan met minder kleur. De rest van het design is erg LG-eigen. De volumetoetsen zijn twee verschillende knoppen en achterop zit een ronde vingerafdrukscanner.

Aan de onderkant van het toestel zit godzijdank een 3,5mm-aansluiting. Anders zou je ook niet heel veel aan de QUAD DAC hebben. Dat de G7 waterdicht is mag eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Het is niet een eigenschap waar we heel vaak gebruik van maken, maar het is heel fijn om te weten dat het er is. Wanneer je in een regenbui terecht komt of je luistert muziek tijdens het doen van de vaat; je smartphone is veilig.

LG G7 ThinQ

Camera

Een belangrijk onderdeel van iedere smartphone is de camera. Net als bij de LG G6 en LG V30 van vorig jaar is ook de G7 uitgerust met een 'normale' camera en een groothoeklens. De camera heeft echter wel een upgrade gekregen vanaf de G6. Beide sensoren beschikken namelijk over 16 megapixels. De gewone lens heeft een diafragma van 1.6 en de groothoek 1.9. De groothoeklens is heel handig voor het vastleggen van landschappen of groepsfoto's. De beide camera's maken op het eerste gezicht mooie foto's, we zullen ze in de volledige review uitvoerig toetsen.

LG G7 ThinQ

Prijs en beschikbaarheid

Heel lang hoeven we niet op de G7 te wachten, het toestel komt namelijk al begin juni naar Nederland. Een exacte datum hebben we nog niet maar dat wordt vanzelf duidelijk. Om op de hoogte te worden gebracht van de releasedatum van de LG G7 kun je je inschrijven voor de mailservice op de toestelpagina. De prijs weten we wel. De G7 krijgt in eerste instantie een adviesprijs mee van 849 euro en daarmee is het een relatief duur toestel. In onze uitgebreide review zullen we gaan kijken of de G7 dat ook waard is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden