Vergelijk 3.013.805 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco

Achtergrond Hands-on: Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco
Door ,

De nieuwe Nokia's komen eraan, en wij speelden alvast met de Nokia 7 Plus en het nieuwe topmodel, de Sirocco. Beide toestellen komen uit met een kale versie van Android, en zijn voorzien van een dubbele camera op de achterkant.

Eerder al verscheen onze hands-on van de Nokia 1, Nokia 6 (2018) en Nokia 8110, maar we speelden uiteraard ook eventjes met de nieuwe Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco. Deze twee toestellen zitten in het wat hogere prijssegment. Dientengevolge hebben ze ook wat betere specificaties dan de eerdergenoemde toestellen. De vraag blijft natuurlijk: zijn deze toestellen een goede deal? Op die vraag kunnen we nu nog geen uitgebreid antwoord geven.

Wel kunnen we onze eerste indrukken geven. Zo heb je alvast een idee wat je kan verwachten, als de toestellen straks daadwerkelijk in de winkel liggen. Te zijner tijd zullen we een uitgebreide review van de beide toestellen publiceren, waarin we wat preciezer gaan kijken naar hoe de camera presteert, of de batterij een beetje uithoudingsvermogen heeft en hoe het toestel zich houdt bij dagelijks gebruik.

Zoals we al zeiden nestelen beide toestellen zich in het hogere prijssegment, met de Nokia 8 Sirocco als hoogtepunt met een adviesprijs van 749 euro. De Nokia 7 Plus heeft een adviesprijs meegekregen van 399 euro en is dus iets betaalbaarder. Van dit laatste toestel verwacht Nokia de beste verkoopcijfers te noteren. Dat kunnen we ons, gezien de verhouding tussen prijs en kwaliteit, wel wat bij voorstellen.

De Nokia 7 Plus

Wat gelijk opvalt aan de Nokia 7 Plus is dat het een redelijk groot toestel is. Dat wordt veroorzaakt door het stevige 6 inch grote scherm, dat is voorzien van een Full HD+-resolutie. De randen rondom het scherm zijn, geheel in lijn met de huidige trend, lekker dun gehouden. Dat betekent dat het formaat van het toestel in verhouding tot de schermgrootte acceptabel is gebleven. De Nokia 7 Plus is zeker geen klein toestel, maar hij past nog wel gewoon in je broekzak.

Nokia 7 Plus

Aan boord zit een prima processor, in de vorm van een Snapdragon 660. Dat is niet het snelste dat Qualcomm heeft te bieden, maar voor dit prijspunt is het alleszins acceptabel. Het helpt ook dat de software geen zware wissel op de hardware trekt, maar daarover straks meer. De andere hardware bestaat uit 4 GB werkgeheugen, een dubbele camera achterop en een flinke 3800 mAh batterij. Hoe die laatste in de praktijk zal presteren is nu nog niet te zeggen, maar cijfermatig ziet het er in ieder geval goed uit.

Dan de software. Nokia neemt deel aan het Android One-programma wat betekent dat Android zeer sober wordt opgeleverd en ontzettend snel van software- en beveiligingsupdates wordt voorzien. Dat moet ervoor zorgen dat de Nokia 7 Plus niet alleen vlot blijft, maar ook veilig. Het niet meeleveren van allerlei software-skins is wat ons betreft een prima keuze; fabrikanten doen vaak meer fout dan goed met hun eigen skins.

Nokia 7 Plus

Vermelding verdient tenslotte nog de camera. Het is lastig testen waar een toestel precies toe in staat is op een beursvloer, dus een uitgebreid camera-oordeel wordt lastig. We kunnen je wel vertellen dat er een dubbele camera achterop de Nokia 7 Plus zit. De ene lens is een breedhoek, waarmee je eenvoudig een heel gezelschap op de foto zet. De andere camera heeft een telelens en is dus beter geschikt voor foto's van zaken die iets verder weg liggen. Hoe goed dit werkt, zullen we pas goed kunnen testen zodra we het toestel gaan reviewen.

De Nokia 8 Sirocco

Het nieuwe absolute topmodel, de Nokia 8 Sirocco. Het is de opvolger van de Nokia 8, die door ons reeds uitgebreid werd gereviewed. Nu is er dus een nieuw toestel, en de eerste indruk daarvan was goed. Het voelt net als de Nokia 8 aan als een zeer high-end toestel, met zijn strakke behuizing. Een toevoeging ten opzichte van zijn voorganger is de gebogen schermranden aan de zijkanten. Daarmee heeft de Sirocco wel wat weg van de Samsung Galaxy S8 en S9.

Nokia 8 Sirocco

Het scherm is van hoge kwaliteit, zoals we mogen verwachten bij een toestel uit deze prijscategorie. Het is 5.5 inch groot en heeft een 2K-resolutie. Dat levert ruim voldoende scherpe beelden op. De afgeronde schermranden hebben als extra voordeel dat het toestel prettig in de hand ligt. De achterkant trekt wel een beetje vlekken aan, maar dat probleem komen we helaas bij wel meer toestellen tegen.

Nokia 8 Sirocco

Fijn is dat Nokia ook bij de Sirocco kiest voor een strakke variant van Android, zonder zelf heel veel rommel toe te voegen. Met de deelname aan het Android One-programma heeft Nokia deze weg ingeslagen voor alle nieuwe Nokia-toestellen, en dat kunnen we bij de Sirocco zeker ook waarderen. Je kan je echter afvragen of een paar extra apps niet de gevoelswaarde van het toestel nog wat verder hadden kunnen opkrikken. Met 749 euro betaal je tenslotte genoeg voor de Sirocco.

Nokia 7 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 1500 1500 € 20,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 72,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 20000 € 29,00 € 12,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 18,50 € 264,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 14,00 € 0,- Bekijken
Alle Nokia 7 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden