Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bereikbaar zijn buiten Europa? Zo doe je dat!

Achtergrond Bereikbaar zijn buiten Europa? Zo doe je dat!
Door ,

Het is sinds vorig jaar zo dat je binnen Europa gebruik kan maken van je Nederlandse internet bundel en dat de roaming kosten verdwenen zijn. Enorm fijn gezien het aantal helpende apps voor op reis blijft groeien. Even snel iets opzoeken op Google, een taxi bestellen met Uber of je foto's doorsturen naar familie en vrienden lukt helaas niet zonder internet. Ondanks dat we nu allemaal makkelijker beschikking hebben tot internet binnen Europa, is dit nog niet het geval in de rest van de wereld. Een makkelijke oplossing: koop een simkaartje in het land waarin je verblijft.

Als we op reis gaan buiten Europa dan gaat de prijs van data steil omhoog. Toch willen we in de 21ste eeuw graag verbonden blijven met het internet. Wi-fi kennen ze wel buiten Europa maar hiervoor is vaak een wachtwoord nodig en de open hotspots zijn eigenlijk niet te vertrouwen. Je kunt ervoor kiezen om je simkaart op je nachtkastje te laten liggen en een nieuwe te regelen in het land waar je een tijdje gaat verblijven. Maar hoe pak je dat aan?

Het is redelijk simpel. Vaak heb je op het vliegveld al meerdere kraampjes waar ze simkaarten verkopen. Hierbij kun je meestal kiezen voor een periode waarin je toegang tot het internet wilt hebben, bijvoorbeeld: één week, twee weken of een maand. Indien je er langer dan een maand verbonden wilt zijn kunnen de simkaarten ook aan het einde van de maand worden opgewaardeerd.

Je krijgt binnen de gekozen periode een X aantal GB. Wanneer je daar doorheen bent kun je de simkaart gemakkelijk in een telefoonwinkel, supermarkt of via je telefoon zelf opwaarderen, hetzelfde als hoe dat in Nederland gaat. Wanneer je vakantie er helaas weer op zit en je de simkaart niet meer nodig hebt hoef je hier niks meer voor te regelen. Wanneer de simkaart na de einddatum niet opnieuw wordt opgeladen, wordt het nummer buitengebruik gesteld en kan het eventueel weer voor een volgende simkaart worden gebruikt.

Wereldwijde simkaart

Mocht je van plan zijn om in korte periodes naar verschillende landen te gaan, dan is misschien een wereldwijde simkaart een beter plan. Hierbij koop je 1 simkaart met daarop een X aantal GB die te gebruiken is over de gehele wereld. De prijzen lopen hiervan uiteen van 8 euro voor 500 MB tot 109 euro voor 10 GB. Het is niet mogelijk om binnen deze prijzen te bellen of smsjes te versturen met deze simkaarten. Je kunt dus niet naar huis bellen wanneer je je pinpas verliest. Gelukkig kun je dankzij apps als WhatsApp of Skype kan tegenwoordig ook via het internet bellen en zelfs beeldbellen over de hele wereld. Reis veilig!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden