Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Project Treble: Welke Android-smartphones ondersteunen het?

Achtergrond Project Treble: Welke Android-smartphones ondersteunen het?
Door ,

Project Treble is een interessante feature van Android 8.0 Oreo die toekomstige updates sneller beschikbaar moet maken. Een aantal fabrikanten kiest om Treble wel te ondersteunen. Andere smartphonemakers doen dit niet.

Eind augustus presenteerde Google de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. Hoewel het besturingssysteem bij de laatste meting nog maar op 0,3 procent van alle Android-toestellen draaide, rollen steeds meer fabrikanten Oreo uit naar hun eerder uitgegeven smartphones. Eén van de meest opvallende updates die de nieuwste Android-versie heeft te bieden is Project Treble. Hiermee kunnen toekomstige updates eenvoudiger worden geïnstalleerd.

Project Treble

Project Treble splitst updates op, waardoor het updaten van de smartphone met Project Treble sneller een makkelijker kan. Daarnaast kan de gebruikersschil van de fabrikant los van Android worden vernieuwd. Het installeren van custom ROMs, een gebruikersschil die niet officieel door de fabrikant is uitgegeven, wordt dankzij Treble dan ook eenvoudiger. Deze custom ROMs geven de gebruiker meer controle over hun eigen smartphone en krijgen bovendien geen zogenaamde bloatware mee.

Project Treble is een functie van Android 8.0 Oreo. Toch kunnen smartphonefabrikanten die hun toestellen vanaf Android 7.0 of 7.1 Nougat updaten naar Oreo kiezen om Treble wel of juist niet te ondersteunen. Smartphones die meteen uit de doos op Android 8.0 Oreo draaien zijn wel altijd voorzien van Project Treble. Hieronder een lijst van smartphones die nu of in de toekomst Project Treble ondersteunen.

Google

Huawei

Geen Project Treble

Helaas zijn er ook fabrikanten die recent uitgegeven smartphones niet van Project Treble voorzien. Eerder uitgegeven Nexus-toestellen, de Nokia 8, diverse OnePlus-toestellen hebben nu of krijgen binnenkort wel toegang tot Oreo, maar geen Project Treble. De Samsung Galaxy S8 en zijn grote broer en toestellen van Sony zoals de Xperia XZ en Xperia XZs krijgen eveneens de nieuwste versie Android 8.0 Oreo maar voorlopig geen snellere updates. Lees hier welke smartphones Android 8.0 Oreo kunnen verwachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden