Vergelijk 3.383.743 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: HTC U11 Life en HTC U11 Plus

Achtergrond Hands-on: HTC U11 Life en HTC U11 Plus
Door ,

De Taiwanese fabrikant HTC komt met twee nieuwe variaties op de HTC U11. Deze twee toestellen gaan allebei een verschillende richting in. Wij mochten ze al even in onze handen houden. We hebben er natuurlijk ook al een mening over, en deze lees je hier.

De twee nieuwe varianten van de HTC U11 zijn de HTC U11 Life en de HTC U11 Plus. Vandaag zijn ze officieel aangekondigd en daarmee is er ook een einde gekomen aan alle geruchten die er speelde rond nieuwe smartphones van de fabrikant. Nu is er zekerheid over alle aspecten van de smartphones. GSMinfo.nl mocht al eventjes met de toestellen spelen en ze van alle kanten belichten. De twee toestellen zijn ontworpen met zeer verschillende gebruikers in gedachten. We zullen ze allebei even uitlichten.

HTC U11 Life

Als eerste is daar de HTC U11 Life. Dit toestel is op veel manieren een U11-light; het toestel is ietsje minder snel, het scherm is wat kleiner en heeft een lagere resolutie. Aan de andere kant beschikt dit toestel over iets wat we niet heel vaak tegenkomen. De HTC U11 Life is namelijk een AndroidONE-smartphone. Dat wil zeggen dat het toestel de eerste 3 jaar gegarandeerd is van maandelijkse beveiligingsupdates en de eerste 2 jaar de nieuwste versie ontvangt van het Android-besturingssysteem.

HTC U11 Life

Het eerste dat opvalt aan de HTC U11 Life is dat het een verbazingwekkend licht toestel is. Het uiterlijk is haast traditioneel voor HTC en wijkt dus ook niet veel af van het ontwerp van de HTC U11. De U11 Life heeft ook een vingerafdrukscanner onder het scherm zitten en net als de U11 kun je ook in de zijkanten van het toestel knijpen om een extra knop voorhanden te hebben. Je kunt hard of zacht knijpen om bijvoorbeeld apps te starten of om de zaklamp aan en uit te doen.

Wat prestaties betreft hebben we nog geen heel goed beeld van de HTC U11 Life, dat komt vooral doordat de software nog niet helemaal af was toen we het toestel in onze handen kregen. HTC heeft een paar kleine HTC-specifieke functies aan het toestel toegevoegd maar eigenlijk is het gewoon een kale versie van Android die draait op een meer dan prima processor. We verwachten dat het toestel meer dan snel is en dat de kale Android-versie hieraan bijdraagt.

HTC U11 Life

De HTC U11 Life komt halverwege november beschikbaar met een adviesprijs van 349 euro. Daarmee heeft het toestel een relatief zacht prijsje voor alles wat het te bieden heeft. Zo is het toestel uitgerust met zowel voor- als achterop een 16-megapixelcamera waardoor het maken van mooie foto's haast niet mis kan gaan. Het toestel komt naar Nederland in 2 kleuren: glanzend zwart en glanzend blauw. Op deze pagina zijn alle specificaties van het toestel terug te vinden.

HTC U11 Plus

Dan is er de duurdere variant van de HTC U11: de HTC U11 Plus. Dit toestel heeft om te beginnen een 18 bij 9 beeldverhouding waardoor het scherm langer is dan dat van de meeste smartphones. Deze trend zien we steeds vaker en we zijn ook vrolijk gestemd dat ook HTC hierin meegaat. Het scherm van de U11 Plus is overigens een 6 inch-display met een QHD+ resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Dat wil zeggen dat het scherm meer dan scherp is.

HTC U11 Plus

De U11 Plus komt maar in één kleur naar de Benelux en eigenlijk is het haast geen kleur te noemen. De U11 Plus krijgt namelijk een semi-transparante achterkant waardoor een deel van de binnenkant van het toestel zichtbaar wordt. Het gaat hierbij om de onderste helft, zoals op de foto's te zien is. De ronde spoel die te zien is deed ons in eerste instantie vermoeden dat het toestel draadloos oplaadbaar was, maar dit bleek helaas de NFC-chip te zijn.

Vanwege de uitzonderlijke beeldverhouding is er aan de voorkant van het toestel weinig ruimte over voor iets anders dan het scherm. Dit ziet er schitterend uit en dit heeft er ook voor gezorgd dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel is verplaatst. Vlak onder de 12-megapixelcamera zit deze vingerafdrukscanner en beide zijn rond. We kregen niet het idee dat de twee makkelijk verward worden, maar dat moet nog blijken uit een grondige test.

HTC U11 Plus

De HTC U11 Plus komt halverwege december van 2017 naar Nederland toen en krijgt een adviesprijs mee van 799 euro en is daarmee 50 euro duurder dan de U11 was bij lancering. Daarvoor krijg je wel een dual-sim smartphone met 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Dat je de binnenkant van het toestel kan zien geeft de U11 Plus een stoer uiterlijk en we kunnen dan ook niet wachten totdat we het toestel wat steviger aan de tand mogen voelen. De volledige specificaties van de HTC U11 Plus vind je terug op deze toestelpagina.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden