Vergelijk 2.493.858 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De 8 beste features en functies van iOS 11

Achtergrond De 8 beste features en functies van iOS 11
Door ,

Apple presenteerde afgelopen week drie nieuwe iPhones en iOS 11. De nieuwste versie van het besturingssysteem brengt een aantal wijzigingen, vernieuwingen en frisse features met zich mee. In dit artikel lees je wat je zoal van iOS 11 kunt verwachten.

Afgelopen week presenteerde Apple drie nieuwe iPhones en de nieuwe versie van iOS. Voorafgaande het evenement te Cupertino kwam de GM-versie van iOS 11 al op straat te liggen. De nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X krijgen bij release direct de nieuwe iOS-versie mee. Dat zijn echter niet de enige iPhones die Apple voorziet van iOS 11.

Gisteren, al voor de release van de nieuwe toestellen, kregen een aantal iPhones een update naar iOS 11. In dit achtergrondartikel kijken we alvast naar de meest opvallende features en de verbeteringen van het nieuwe besturingssysteem.

iOS 11

De nieuwe iOS-versie zet in op een verbeterde gebruikerservaring. Belangrijk is dat het gaat om een 64-bit besturingssysteem; 32-bit-apps worden dan ook niet langer ondersteund. Een eerste blik op iOS 11 wekt waarschijnlijk de indruk dat het OS hoofdzakelijk betere functies voor iPad-gebruikers met zich meebrengt. Gelukkig is er meer vernieuwd, ook onder de motorkap. Onder andere de File Manager, het Control Center en een vernieuwde interface zijn aan prima vernieuwingen onderhevig.

Fabrikanten zoals Samsung, Google en HTC lanceerden in de afgelopen 12 maanden hun eigen slimme spraakassistenten. De AI-assistent van Apple, ook wel bekend als Siri, heeft er dus concurrentie bijgekregen. Apple heeft daar rekening mee gehouden en derhalve is Siri verbeterd. Wat er precies veranderd en verbeterd is, komt later in dit artikel naar voren. 

iOS 11

1. Nieuw OS, nieuwe look

Het eerste dat opvalt, zijn de visuele verbeteringen. Hoewel iOS 11 nog steeds minimalistisch oogt, is onder ander de typografie aangepast. Dankzij het gewijzigde lettertype leest de tekst net wat fijner weg tegen bijvoorbeeld felle achtergronden. Ook oogt de tekst wat dikker, waardoor onder andere namen en nummers wat meer uit het scherm 'spatten'. Tot slot vrolijken nieuwe animaties de nieuwe versie van iOS 11 op. 

2. De App Store

Ook de App Store ziet er anders uit. Een dagoverzicht toont je bij het openen van de Store de uitgelichte apps, games en tips. Daardoor is de App Store meer geworden dan alleen een digitale winkel voor apps. Ook app-pagina's vertellen de gebruiker meer over wat onder andere apps precies te bieden hebben.

3. Een Control Center naar smaak

Met ingang van iOS 11 krijgt de gebruiker dankzij het Control Center sneller toegang to diverse instellingen. Het Control Center vervangt de snelle instellingen van iOS 10 en biedt meer controle over diverse smartphone-functies en instellingen centraal op één pagina. Het oproepbare menu in iOS 11 biedt snel en eenvoudig toegang tot onder andere Wifi- en Bluetooth-instellingen en bijvoorbeeld de zaklamp-functie van een iPhone.

iOS 11  iOS 11

Bovendien is het Control Center naar smaak aan te passen. Apps en instellingen kunnen door de gebruiker worden toegevoegd. Naast de visuele verandering kan het Control Center sneller worden opgeroepen; door vanaf de onderkant van het beeldscherm naar boven te swipen wordt het Control Center opgeroepen. Verder valt op dat de sliders, voor bijvoorbeeld de helderheid van het scherm en het volume, bij iOS 11 verticaal zijn geplaatst in plaats van horizontaal zoals bij iOS 10 nog het geval was.

4. 'Niet storen' tijdens het autorijden

Bij de instellingen van iOS 11 vinden we nu een 'niet storen tijdens het rijden'-functie. Deze functie garandeert, je zou het kunnen raden, beperkte notificaties tijdens het reizen in een voertuig. Bij het inschakelen van de functie komen inkomende oproepen alleen binnen via een aangesloten headset of carkit. De functie kan zowel handmatig als automatisch worden ingeschakeld. 

5. Siri

Zoals beloofd gaan we het ook over Siri hebben. Apple's spraakassistent presteert beter dan voorheen, maar kan zeker nog wat verbeteringen gebruiken. Wat meteen opvalt, is dat Siri duidelijker spreekt. Zinnen, woorden en getallen komen beter uit de digitale mond van Siri en daardoor lijkt het bijna alsof je een gesprek voert met een persoon. Ook de resultaten van Siri's detectivewerk worden beter weergegeven. Bovendien zijn gesproken zoekopdrachten bij te werken met behulp van het toetsenbord.

Verder is Siri slimmer geworden. Google Assistant kwam afgelopen jaar in onze vergelijking met Siri erg goed uit de bus omdat de AI-assistent de context van vragen goed begrijpt. Siri is daar dit jaar ook beter in geworden. Apple's assistent leert met ingang van iOS 11 van de gebruiker en geeft hem of haar relevantere antwoorden en informatie naarmate Siri de gebruiker leert kennen. 

iOS 11

Tot slot slaagt Siri ook als broekzakvertaler. De AI-assistent weet onder andere zinnen snel en efficiënt te vertalen naar een andere taal. Onder meer Spaans, Chinees, Frans, Duits en Italiaans zijn geen onbekende talen voor Siri en de assistent brengt de vertalingen in zowel audio- als beeldvorm snel terug naar de gebruiker.

6. Betere prestaties

iOS 11 presteert net wat beter dan zijn voorganger iOS 10. Naast persoonlijke bestanden, die dankzij de filemanager beter en overzichtelijker worden weergegeven, kan de gebruiker nu via iMessage betalingen uitvoeren met Apple Pay. Verder vallen opgenomen videobestanden kleiner uit dankzij een nieuwe videocodec, waarmee tot wel 50 procent opslagruimte per video wordt bespaard.

Alle iPhones die iOS 11 krijgen

Alle iPhones die iOS 11 krijgen

13 sep 2017 - Gisteren presenteerde Apple zijn nieuwe iPhones. Daarnaast maakte de Amerikaanse techfabrikant bekend dat iOS 11 vanaf 19 september beschikbaar komt. In dit artikel lees je welke iPhones kunnen rekenen op Apple's nieuwe besturingssysteem.

Over het algemeen scoort iOS 11 meer single-core-punten in benchmarks. Het gebruik van een iPhone met iOS 11 lijkt deze score te ondersteunen; vensters en apps openen met iOS 11 net wat sneller dan toestellen die draaien op iOS 10. Op het gebied van multitasken lijkt er weinig te zijn veranderd. Benchmarks tonen vergelijkbare scores met de resultaten van iOS 10.

7. Augmented Reality

Spelers van onder andere Pokémon Go weten wel wat Augmented Reality inhoudt. Met behulp van software en een camera kunnen objecten 'bovenop' de realiteit worden geprojecteerd. Apple biedt ondertussen ARKit, een pakket waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. iOS 11 moet dan ook het besturingssysteem worden dat AR op de kaart zet. Nieuwe meubels of tattoos uittesten voordat je ze koopt en het spelen van interactieve games zijn slechts een aantal van de mogelijkheden.

8. Camera

Ook de camera en zijn functionaliteit zijn in iOS 11 verbeterd. Loop, Bounce, en Long Exposure brengen nieuwe effecten naar de camera-app van onder andere iPhones. De namen maken duidelijk om wat voor functies het gaat en Apple heeft wellicht inspiratie opgedaan bij diverse sociale media. Deze functies zijn wat ons betreft een prima toevoeging aan het arsenaal van de camera-app.

iOS 11 camera  iOS 11 camera

Verder krijgt de gebruiker met ingang van iOS 11 een aantal nieuwe filters, waarmee foto's er net iets anders uit komen te zien. Tot slot kunnen QR-codes worden gescand en krijgt de camera-app zijn eigen instellingen-menu.

Beschikbaarheid

Vanaf 19 september is iOS 11 dus beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE en iPhone 5s. Eind deze maand wordt de iPhone 8 en zijn grote broer, de iPhone 8 Plus in Nederland verwacht. De iPhone X wordt pas vanaf de maand november verscheept. Zoals eerder aangegeven draaien de nieuwe iPhones direct op de nieuwste versie van iOS 11.

(via1)(via2)

Apple iPhone 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 27,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden