Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG V30

Achtergrond Hands-on: LG V30
Door ,

We zaten er al even op te wachten en eigenlijk wisten we al best wat van het toestel af maar nu hebben we hem dan ook echt in onze handen gehad: de LG V30. Deze smartphone moet de powerhouse van LG worden dit najaar en wij hebben even gekeken of we het met de Zuid-Koreaanse fabrikant eens zijn.

De V-toestellen van LG hebben nog niet heel veel bekendheid gekregen in Nederland, grotendeels doordat de LG V20 van vorig jaar is niet in Nederland uitgebracht en de LG V10 daarvoor is in stilte uitgebracht met een zeer beperkte oplage. Dit jaar gaan ze het bij LG anders doen. De LG V30 komt daadwerkelijk naar Nederland dit najaar en krijgt een volledige release. Reden te meer om het toestel goed in de gaten te houden.

Vandaag in Berlijn hebben we het toestel al eventjes in onze handen mogen houden en we hebben er een klein beetje meegespeeld. Het toestel heeft meerdere punten waarin het uitblinkt, zoals wel vaker het geval is bij een vlaggenschip. Bij de LG V30 staat het beeldscherm voorop, kort daarop gevolgd door een indrukwekkende camera en een, naar verluidt, machtige geluidservaring. Het toestel is slechts 7,3mm dun en het voelt licht, maar high-end aan. We waren overigens aangenaam verrast dat het toestel een 3,5mm-aansluiting heeft voor koptelefoons, iets wat veel andere producenten links laten liggen.

LG V30

Beeldscherm

Net als we eerder dit jaar zagen bij de LG G6 en de LG Q6 beschikt de LG V30 over een FullVision-display. Dat betekent in het kort dat het toestel een 2:1 beeldverhouding heeft en dus twee keer zo lang is als dat het breed is. Een verschil met eerdere toestellen is dat het gaat om een OLED-scherm. En dat scherm ziet er in deze eerste blik erg goed uit, schitterend zelfs. De resolutie van het scherm is 1440 bij 2880 pixels en deze pixels bevinden zich allemaal in een scherm met een 6 inch diagonaal. 

De beelden die we op het scherm hebben bekeken zijn voorzien van veel kleur en mooie, strakke contrasten. De grote hoeveelheid pixels op het scherm maken de LG V30 bovendien ook nog uitermate geschikt voor VR. Daar is het toestel dan ook voor uitgerust gezien het standaard wordt geleverd met Google Daydream erop, Google's eigen VR-platform. Dit hebben we echter nog niet kunnen testen. Wel hebben we op YouTube filmpjes kunnen kijken met de juiste resolutie en het resultaat was indrukwekkend.

Camera

LG V30

Qua camera kon de LG V30 natuurlijk niet achterblijven bij de grote concurrenten als de Samsung Galaxy S8. Wat we tot nu toe van de camera hebben gezien geeft een beeld waarmee LG die concurrentie kan evenaren of zelfs overtreffen. De combinatie van een 16- en 13-megapixelcamera geeft een strak beeld, zelfs in situaties waarbij er weinig licht beschikbaar is. Wat we pas echt mooi vonden was de groothoeklenns die het toestel heeft gekregen. De LG G6 had dit ook al maar daarbij vervormde het beeld toch wel heftig in de hoeken. De V30 heeft nagenoeg geen vervorming en daar mag LG best een beetje trots op zijn.

De camera-app is verder ingericht op elke gebruiker die je maar kunt bedenken. Van amateurfotograaf tot pro en van vakantiefotograaf tot cinematograaf. Met de automatische stand die het toestel biedt kan iedereen al mooie foto's maken. Met de handmatige stand kunnen de plaatjes nog mooier worden geschoten. Verder heeft de app allerlei standen om in iedere situatie de optimale bediening te leveren. Door de vele opties die de app biedt kan het ook een beetje verwarrend zijn. De juiste stand vinden kan langer duren dan je misschien zou willen.

LG V30

Conclusie

Vooralsnog zijn we onder de indruk van wat LG met de V30 laat zien. We kunnen nog niet zeggen of het toestel zich goed zal gedragen wanneer het los is van de kabels maar wat we tot nu toe hebben gezien bevalt ons wel. Het toestel reageert vlot op de opdrachten die we het hebben gegeven, en dat mag ook wel met een Snapdragon 835-processor, en we hebben niet het idee dat dat snel zal veranderen.

LG V30

LG presenteert met de V30 een krachtige smartphone in een slank ontwerp. Het geheel hebben ze mooi afgewerkt en het toestel is zelfs elegant te noemen. De V30 moet dit najaar naar Nederland komen en LG heeft ons beloofd dat het toestel geen absurd hoge prijs zal krijgen maar dat deze prijs vergelijkbaar zal worden met andere toestellen in de high-end hoek. We kunnen niet wachten totdat we het toestel fanatiek aan de tand mogen voelen.

LG V30 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 17,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 19,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 22,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 24,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Alle LG V30 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden