Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Smartphones die Android 8.0 Oreo kunnen verwachten

Achtergrond Smartphones die Android 8.0 Oreo kunnen verwachten
Door ,

Na de presentatie van de nieuwste Android-versie kun je je afvragen of ook jouw smartphone kan rekenen op Android 8.0 Oreo. In dit artikel lees je welke toestellen (hoogstwaarschijnlijk) toegang krijgen tot het nieuwe OS van Google.

Hoewel Android 7.0 of 7.1 Nougat nog niet op alle smartphones van dit en afgelopen jaar draait, presenteerde Google gisteren de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. De nieuwe versie van Google's mobiele besturingssysteem zet in op verbeterde notificaties, langer gebruik van de smartphone op een batterijlading en beschikt onder andere over de Picture in Picture-modus. Welke smartphones in Nederland binnenkort kunnen rekenen op de nieuwste Android-versie, lees je hieronder.

Smartphones uitgegeven door Google kunnen straks als eerste aan de slag met de nieuwste Android-versie. Aankomende Google-toestellen zoals de Pixel 2 en zijn grote broer kunnen bij release ook rekenen op Android 8.0 Oreo. Eigenaars van andere smartphones dan Google-toestellen kunnen later dit jaar met de nieuwe Android-versie aan de slag.

Android 8.0 Oreo

Google

Nokia

Samsung

LG

Lenovo

Huawei en Honor

Asus

HTC

Sony

Overige noemenswaardige smartphones

Wanneer?

Fabrikanten gaan in de loop van de komende maanden Android 8.0 Oreo beschikbaar maken voor hun smartphones. Uiteindelijk zullen deze fabrikant bekendmaken wanneer de Android-update beschikbaar komt voor een toestel. Mogelijk wil je provider deze update vervolgens nog even testen voordat je ermee aan de slag kunt. GSMinfo.nl laat je weten of en wanneer jouw smartphone de nieuwe Android-versie kan verwachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden