Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

IFA 2017: Welke smartphones verwachten we?

Achtergrond IFA 2017: Welke smartphones verwachten we?
Door ,

Het is bijna tijd voor de IFA, waar we dit jaar een aantal nieuwe smartphones hopen te zien. Onder andere de Note 8, LG V30 en de Mate 10 staan hoogstwaarschijnlijk op het programma.

In de Duitse hoofdstad Berlijn vindt jaarlijks de IFA plaats. Deze afkorting staat voor Internationale Funkausstellung. Afgelopen jaar werd hier onder andere de Huawei Mate 9 gepresenteerd en ook dit jaar worden er voorafgaande en tijdens het evenement een aantal smartphone onthuld. De beurs trapt af op 1 september en duurt tot 6 september. GSMinfo.nl is ook van de partij en zal direct verslag doen vanuit Berlijn. Hieronder lees je wat je dit jaar van smartphonefabrikanten kunt verwachten.

Huawei

De Chinese smartphonemaker Huawei heeft de Mate 10 in de pijplijn zitten. Naar verwachting zien we dit toestel tijdens de IFA in Berlijn verschijnen. Het toestel wordt verwacht met een nieuwe Kirin 970-chipset en dubbele camera achterop met opgeteld 34-megapixels. Het QHD-beeldscherm zal een groot deel van de voorkant beslaan. Eerder deze week lekte al een render van de aankomende phablet.

Mate 10

Nokia

Nokia presenteert naar verluidt eind juli de Nokia 8, waar al een foto van is gelekt. Of er nog een Nokia 9 op het programma staat, is momenteel niet helemaal duidelijk. Mocht de Nokia 9, en niet de Nokia 8, uiteindelijk het belangrijkste vlaggenschip van HMD Global zijn, dan zal de Finse smartphonemaker zijn toestel mogelijk tijdens de IFA presenteren. Het toestel wordt verwacht met de Snapdragon 835-chipset onder de motorkap.

Sony

Sony staat bekend vanwege zijn uitgebreide aanbod aan smartphones. Ook dit jaar heeft de Japanse fabrikant nieuwe toestellen voor ons in petto. Na de Sony Xperia XZ Premium lijkt het tijd te zijn voor een randloos vlaggenschip. Sony's presentatie vindt plaats op 31 augustus. We zagen naast de randloze smartphone ook een Sony-toestel met de codenaam G8441 in een benchmark opduiken. De smartphone uit deze benchmark moet worden voorzien van Android 8.0, waardoor een presentatie tijdens de IFA onwaarschijnlijk lijkt.

Sony Flagship

Samsung

Vervolgens is er de Note 8, de nieuwe phablet van Samsung. Mogelijk presenteert Samsung deze smartphone tijdens de IFA, maar een eigen Unboxed-evenement behoort ook tot de opties. Daarnaast zou Samsung werken aan een flexibele smartphone. Of de Zuid-Koreaanse fabrikant plannen heeft om dit buigbare toestel al tijdens de IFA te laten zien, wordt over minder dan twee maanden duidelijk.

LG

Ook LG komt met een nieuwe smartphone die het bedrijf graag wil presenteren. Het gaat om de LG V30, welke de LG V20 van afgelopen jaar opvolgt. LG gaat het toestel op 31 augustus presenteren. Een dag voordat de IFA van start gaat. Een presentatie in Europa zou betekenen dat het toestel straks ook in de Nederlandse schappen te vinden is. De LG V20 was dat niet. De nieuwe V30 gaat verder met het voorkantvullende beeldscherm van de LG G6 en krijgt daarnaast een razendsnelle Snapdragon 835-chipset onder de motorkap.

LG V30

HTC

Na het succes van de HTC U11 met knijpbare behuizing, kijken we uit naar een toestel uit de middenklasse met Edge Sense-technologie aan boord. Het is mogelijk dat de Taiwanese fabrikant deze midranger tijdens de IFA in Berlijn gaat onthullen, maar zeker weten doen we het niet. Over het toestel is verder weinig bekend. Naar verwachting draait de smartphone op chipset uit de Snapdragon 600-serie in combinatie met een frisse Android-versie.

BlackBerry

Tot slot hebben we het Canadese merk BlackBerry, ondertussen onderdeel van het Chinese merk TCL. De smartphonemaker heeft volgens Evan Blass twee smartphones in de pijplijn zitten. Het gaat om toestellen met de codenamen Kyrpton en Juno. De mogelijkheid bestaat dat deze toestellen hun eerste levenslicht zien op de IFA 2017 en een Snapdragon 625- of 626-chipset meekrijgen. Verder is er zo goed als niks bekend over de nieuwe BlackBerry-toestellen en hun specificaties.

Wij van GSMinfo.nl houden je op de hoogte van nieuwe presentaties en releases van smartphones. Het merendeel van de nieuwe toestellen zullen waarschijnlijk al voordat de IFA van start gaat worden gepresenteerd. In de komende weken zullen genoemde fabrikanten uitnodigingen versturen voor hun komende onthullingen.

Samsung Galaxy A8 (2018) beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 17,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 18,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 19,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 22,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy A8 (2018) aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden