Vergelijk 3.474.247 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vergelijking: Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S8?

Achtergrond Vergelijking: Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S8?
Door ,

De Samsung Galaxy S8 is het nieuwste vlaggenschip van Samsung. Wat zijn de verschillen tussen het nieuwe paradepaardje en het toptoestel van afgelopen jaar? Is upgraden de moeite waard? In dit artikel leggen we de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S8 naast elkaar.

Maandenlang leek het bijna nergens anders over te gaan. Smartphoneliefhebbers en de media keken reikhalzend uit naar de toekomst van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. De teleurstelling was dan ook groot toen de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant op het laatste moment besloot om de vlaggenschepen niet op het Mobile World Congress (MWC) te presenteren, de grootste smartphonebeurs van Europa. We kregen te horen dat we nog een maand langer moesten wachten op de grote onthulling.

Ons geduld werd danig op de proef gesteld. Eind maart was het dan eindelijk zover. Toen vond in New York City en Londen gelijktijdig het Galaxy Unpacked 2017 evenement plaats. Waar we al maandenlang naar uitkeken werd eindelijk met de buitenwereld gedeeld. De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus waren een feit. De ontlading was groot onder de aanwezigen.

Inmiddels is het stof neergedaald van de langverwachte presentatie en zijn de gemoederen weer enigszins bedaard. Een goed moment om het nieuwste vlaggenschip eens kritisch met zijn voorganger te vergelijken. Is de Samsung Galaxy S8 een grote sprong voorwaarts, of was alle heisa om niets? Zoals je van ons gewend bent kijken we hierbij naar de belangrijkste aspecten: het design, het beeldscherm, de camera, de hard- en software en het prijskaartje.

Design

Zodra we de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S8 naast elkaar leggen, zien we direct overeenkomsten en verschillen. Voor beide vlaggenschepen heeft Samsung een combinatie van glas en metaal gebruikt: glas aan de voor- en achterkant en aluminium in het frame. Dat geeft ze niet alleen een premium look and feel, maar hierdoor voelen ze ook goed en stevig aan in je hand. Tevens zijn beide toestellen stof- en waterdicht door hun IP68 certificering. Ze volledig onder water dompelen bij een diepte van anderhalve meter is geen enkel probleem.

Het grootste verschil is zonder twijfel het kolossale scherm van de Galaxy S8. Samsung heeft deze omgedoopt tot het Infinity Display. Deze bedekt nagenoeg heel de voorzijde van het toestel en heeft flinterdunne bezels. Opmerkelijk genoeg heeft het vlaggenschip bijna dezelfde dimensies als zijn voorganger. De Galaxy S7 heeft de volgende afmetingen: 142,4 x 69,6 x 7,9 millimeter. De Galaxy S8 is 148,9 x 68,1 x 8,0 millimeter. Zoals je ziet is het nieuwe paradepaardje langwerpiger, maar nagenoeg even dik en breed. Samsung zet hiermee een knappe prestatie neer: het is er namelijk in geslaagd om de Galaxy S8 een groter scherm te geven zonder al te veel aan de form factor te morrelen. Het verschil in gewicht is eveneens te verwaarlozen: 152 gram tegenover 155 gram. Ook zijn de hoeken van het nieuwe toptoestel hoekiger dan zijn voorganger. Daardoor ligt hij nog comfortabeler en steviger in je hand. En het ‘platte’ scherm van de Galaxy S7 is passé: net als de Galaxy S7 Edge heeft de Galaxy S8 gebogen schermranden.

Samsung Galaxy S8

Een tweede verschil is de plaatsing van de vingerafdruksensor. De Galaxy S7 heeft aan de voorzijde een fysieke Home-knop. Deze deed niet alleen dienst als thuisknop, maar bevatte tevens de vingerafdruksensor. Bij de Galaxy S8 is deze knop weggelaten om meer ruimte te maken voor het scherm. ‘Weggelaten’ is niet helemaal het juiste woord: Samsung heeft deze onder het scherm geïntegreerd.

Betekent dit dat de vingerafdrukscanner verleden tijd is? Integendeel. Kijk maar eens goed aan de achterkant. Rechts van de camera heeft Samsung de scanner geplaatst. De sensor voor de autofocus en LED-flitser zijn verhuisd naar de linkerkant van de primaire camera. We zetten onze vraagtekens bij de plaats van de vingerafdrukscanner. Door hem niet onder de camera te plaatsen, zoals je bij de meeste vlaggenschepen ziet, ontkom je er bijna niet aan dat je de lens met je vingers bevuilt. Waarom zou je je daarover druk maken? Om één doodeenvoudige reden: met een nieuw vlaggenschip wil je toch de mooiste foto’s schieten? Een smerige cameralens draagt daar niet aan bij. Waarschijnlijk is dat de reden waarom Samsung een waarschuwing afgeeft als je de eerste de camera-app opstart dat je er altijd voor moet zorgen dat de lens schoon is.

De capacitieve functieknoppen die we van de Galaxy S7 kennen hebben wel het veld moeten ruimen op de Galaxy S8. Samsung heeft ditmaal gekozen voor on-screen buttons. De Galaxy S8 heeft aan de linkerkant nog een extra knop zitten: de Bixby-knop. In de paragraaf ‘Software’ staan we uitgebreid stil bij deze nieuwe digitale assistent.

Een ander verschil tussen beide vlaggenschepen is dat de nieuwste toevoeging enkel in de kleuren Midnight Black, Orchid Gray en Arctic Silver verkrijgbaar is ons land. De Galaxy S7 is ook in het goud en roze te bestellen. Overigens hebben alle Galaxy S8 exemplaren, ongeacht welke kleur je ook bestelt, een zwartgekleurde bovenkant en kin. Bij de Galaxy S7 was dat afhankelijk de kleur die je had besteld. Daarentegen heeft het frame van de Galaxy S8 hetzelfde kleurtje als de achterkant. Een laatste kleine verschil is dat het logo van de fabrikant bij het nieuwste vlaggenschip naar de achterkant verhuisd is. Bij de Galaxy S7 was deze niet te missen aanwezig aan de voorkant.

Op het designvlak zijn er dus de nodige verschillen tussen de Galaxy S7 en Galaxy S8. Daarbij geven wij de voorkeur aan het nieuwste vlaggenschip. Je krijgt namelijk een aanzienlijk groter scherm met vrijwel dezelfde afmetingen. Over de locatie van de vingerafdruksensor had Samsung in onze ogen beter moeten nadenken.

Beeldscherm

Het beeldscherm stipten we in de vorige paragraaf al even aan. Het platte scherm van de Samsung Galaxy S7 heeft plaatsgemaakt voor een Infinity Display met gebogen schermranden aan weerszijden. Beide toestellen beschikken nog altijd over een Super AMOLED-display. Kijken we naar de beelddiagonaal, dan zien we een verschil tussen dag en nacht. De Galaxy S7 heeft een 5,1 inch groot scherm. Het display van de Galaxy S8 is maar liefst 5,8 inch in doorsnee. Deze beslaat maar liefst 83 procent van de voorzijde. Zoals we net al zeiden krijg je dus een stuk groter scherm voor je geld.

De Galaxy S7 had al een haarscherp scherm door zijn Quad HD-resolutie. Deze telt 2560 bij 1440 pixels en heeft een pixeldichtheid van 577 ppi. Met de Galaxy S8 heeft Samsung zich weten te overtreffen. De resolutie is opgeschroefd tot 2960 bij 1440 pixels, ook wel QHD+ genoemd. De pixeldichtheid is nagenoeg hetzelfde gebleven met 570 ppi. De Galaxy S7 had voor de komst van Android 7.0 Nougat een vaste resolutie. Sinds de update kun je schakelen tussen HD, Full HD en QHD. Deze optie is standaard aanwezig bij de Galaxy S8, zij het met andere resoluties. Je hebt bij het laatste vlaggenschip de keuze uit HD+ (1480 x 720 pixels), Full HD+ (2220 x 1080 pixels) of WQHD+ (2960 x 1440 pixels). Een lagere resolutie betekent dat de chipset minder pixels hoeft aan te sturen, en dat is goed voor de batterijduur.

Een ander groot verschil zien we als we kijken naar de beeldverhouding, ook wel aspect ratio genoemd. De Galaxy S7 heeft dezelfde beeldverhouding als een breedbeeldtelevisie, oftewel 16:9. De aspect ratio van de Galaxy S8 bedraagt 18,5:9. Voor filmliefhebbers die graag een video via hun smartphone bekijken is dit goed nieuws. De zwarte balken die je onder en boven in beeld zag, zijn verdwenen bij de Galaxy S8. Zo geniet je nog meer van je favoriete films en series. Als je daarentegen meer op YouTube zit, heb je meer aan een 16:9 scherm. Dat komt omdat bijna alle video’s in deze beeldverhouding zijn opgenomen. Als je dus met de Galaxy S8 naar YouTube-filmpjes kijkt, verschijnen de zwarte balken weer in beeld. Tenzij je gebruikmaakt van de speciale cropfunctie.  Daarbij wordt het beeld opgeblazen totdat deze het hele scherm opvult. Vaarwel zwarte balken. Keerzijde is wel dat je details mist, omdat het beeld vergroot weergegeven wordt. 

Samsung Galaxy S8

Als je het bovenstaande leest, ben je misschien geneigd te denken dat de Galaxy S8 de betere smartphone is voor virtual reality. De werkelijkheid is wat weerbarstiger. Ondanks de hogere resolutie, is de pixeldichtheid nagenoeg gelijk. Op dat vlak win je dus niet aan scherpte. Ook zijn beide toestellen voorzien van PenTile Matrix in plaats van RGB-Matrix. Dit is een essentieel verschil. Op AMOLED-schermen is ieder pixel opgebouwd uit drie subpixels: rood, groen en blauw. Bij een RGB-Matrix display zijn alle drie de subpixels even groot en leveren de beste en meest accurate kleurweergave. Een PenTile Matrix display heeft daarentegen meer groene subpixels, waardoor beelden er net even minder goed uitzien. Voor VR-toepassingen heb je liever een RGB-Matrix in plaats van PenTile-Matrix.

Zowel de Galaxy S7 als Galaxy S8 hebben een Always-On display. Dat betekent dat het scherm in feite altijd aanstaan. Het voordeel hiervan is dat je altijd op je telefoon ziet hoe laat het is en wat de datum is zonder dat je daarvoor eerst je toestel hoeft te ontgrendelen. Een klein verschil tussen beide vlaggenschepen is de krasbestendigheid. De Galaxy S7 is uitgerust met Corning Gorilla Glass 4. Hiermee garandeert de fabrikant de stevigheid bij een val van maximaal één meter hoogte. Zijn opvolger komt met de nieuwste vorm van bescherming tegen krassen en stoten: Gorilla Glass 5. Naar eigen zeggen hebben smartphones hierdoor 80 procent meer kans om een val van 1,60 meter te overleven. Alleen blijkt dat niet te kloppen in praktijk. De Consumentenbond en diverse Europese belangenorganisaties concludeerden na een uitgebreide valtest dat het glas van de Galaxy S8 verrassend snel breekt.

Tot slot is de maximale schermhelderheid flink omhoog gekrikt. De Galaxy S7 had een maximale schermhelderheid van 855 nits. De Galaxy S8 is 20 procent helderder door zijn maximale helderheid van 1020 nits. Als je buitenshuis bent en in het felle zonlicht staat, is het scherm van de Galaxy S8 beter te lezen dan zijn voorganger.

Camera

Op het eerste oog lijkt het alsof Samsung de camera van de Galaxy S7 één-op-één heeft overgenomen in het nieuwe vlaggenschip. Dat is ook niet zo vreemd: de Galaxy S8 heeft immers ook een 12 megapixelcamera met Dual Pixel sensor, f/1.7 diafragma, 1/2.5” beeldsensor, 1,4 µm grote pixels, Phase Detection Autofocus (PDAF), Smart Autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS), LED-flitser en dezelfde video-opnamemogelijkheden en frameratesnelheid (4K, slow-motion, hyperlapse, bewegingspanorama). De effecten en fotomodi zijn eveneens identiek.

Toch heeft Samsung kleine, voor het blote oog onzichtbare verbeteringen aangebracht. Zo heeft de Galaxy S8 een verbeterde Image Signal Processor of ISP. Dat betekent dat hij meer berekeningen in hetzelfde korte tijdsbestek kan maken en daar op inspelen. Zo worden HDR-foto’s nog sneller vastgelegd en kun je nog sneller achter elkaar foto’s schieten. Al met al is de nieuwe ISP van de Galaxy S8 40 procent sneller dan zijn voorganger. Daarnaast heeft de selfiecamera een hogere resolutie gekregen: 8 in plaats van 5 megapixels.

Al met al zien we dus kleine verschillen waardoor foto’s nog beter uit de verf komen. De verschillen in beeldkwaliteit zijn echter minimaal. Volgens DxO, de standaard smartphonecamera benchmark, hebben zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S8 dezelfde eindscore, namelijk 88 van de 100 punten. Het is dus niet zo dat je met de Galaxy S8 een veel hogere fotokwaliteit krijgt in vergelijking met de Galaxy S7.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus

Hardware

Niet alleen aan de buitenkant, maar ook onder de motorkap zijn er duidelijk verschillen aan te wijzen tussen de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S8. Laten we beginnen met de CPU. De internationale editie van de Galaxy S7 -die hier in Nederland wordt verkocht- komt met de Exynos 8890. Deze octa-core processor bestaat uit vier krachtige kernen die snelheden tot wel 2,3 GHz weten te halen en vier energiezuinige cores met een kloksnelheid van 1,6 GHz. De CPU van de Galaxy S8 -de Exynos 8895- kent dezelfde hoeveelheid kernen en maximumsnelheid. De low-performance cores die de minder zware taken voor rekening nemen, hebben echter een iets hogere kloksnelheid, namelijk 1,7 GHz. Is dat het hele verhaal? Nee. De nieuwste processor is gemaakt volgens het 10nm procedé, zijn voorganger met het 14nm proces. Dat betekent in praktijk dat de nieuwe chipset 30 procent kleiner is, 35 procent betere prestaties levert en 40 procent energiezuiniger is.

Niet alleen de CPU verbergt meer rekenkracht: dat geldt ook voor de grafische processor of GPU. De Galaxy S8 komt met Mali-G71 GPU. Deze verzet tussen de 25 en 35 procent meer werk dan de Mali-T880 uit de Galaxy S7. De hoeveelheid werkgeheugen is nog altijd 4 GB (LPDDR4), wat meer dan genoeg RAM is voor multitasking. Het nieuwe vlaggenschip komt standaard met 64 GB intern geheugen. Afgelopen jaar was dat slechts de helft, oftewel 32 GB. Niet alleen is de opslagcapaciteit groter bij de Galaxy S8, het geheugen is ook iets sneller. Het nieuwe vlaggenschip wordt met Universal Flash Storage (UFS) 2.1 geleverd, de Galaxy S7 met UFS 2.0. Het eerste type geheugen kan lees- en schrijfsnelheden tot wel 800 MB/s halen, de andere variant blijft haken op 500 tot 600 MB/s. Bij beide toestellen kun je het geheugen uitbreiden met microSD-kaart. De maximale opslagcapaciteit bedraagt dan 256 GB.

Accu

Of je nou voor de Galaxy S7 of Galaxy S8 gaat, in beide gevallen krijg je een niet-verwijderbare 3000 mAh batterij die Fast Charging ondersteunt. Volgens Samsung kun je hiermee tot wel 22 uur praten, 15 uur video’s afspelen en 13 uur surfen op internet. Draadloos opladen is niet een feature die exclusief is weggelegd voor de Galaxy S8: ook zijn voorganger kan hiermee uit de voeten. Mocht je toch de bijgeleverde oplader gebruiken, dan is het nieuwe paradepaardje waarschijnlijk net iets sneller met opladen. Dat komt doordat de Galaxy S8 met USB-C poort is uitgerust in plaats van microUSB 2.0. USB-C kan met hogere wattages uit de voeten waardoor opladen minder tijd in beslag neemt.

Maak jij veel gebruik van Bluetooth, bijvoorbeeld voor je smartwatch of smartband? Dan weet je hoe belangrijk het is dat je smartphone altijd binnen bereik ligt. Met de Galaxy S8 kijk je daar niet langer naar om. Het is de eerste telefoon ter wereld die met Bluetooth 5 wordt geleverd. Het bereik van deze nieuwe versie is vier keer zo groot als zijn voorganger. De uitzendcapaciteit is 800 procent zo groot en de snelheid verdubbeld. Een handige toevoeging is dat je een tweede draadloze headset aan je smartphone kunt koppelen. Je hoeft dus niet langer je oortjes te delen met je buurman of -vrouw. En tot slot is hij nog energiezuiniger dan Bluetooth 4.2, de versie die we in de Galaxy S7 aantreffen.

Accessoires

Als je een bedrag van 150 euro op tafel legt, krijg je de Samsung DeX. DeX staat voor ‘Desktop Experience’. Je kunt dit hulpmiddel het beste vergelijken met Microsofts Windows Continuum dock. Je plaatst het vlaggenschip in de dock, sluit er een monitor, toetsenbord en muis op aan en je hebt je eigen desktop. Je hoeft dus niet voortdurend naar het ‘kleine’ scherm op je smartphone  te staren. Daarnaast kun je deze dock gebruiken om je vlaggenschip draadloos op te laden. Samsung DeX werkt alleen met de Galaxy S8.

Over accessoires gesproken: bij de Galaxy S8 krijg je gratis en voor niets high-end oordopjes van AKG. Bij de Galaxy S7 moet je genoegen nemen met de standaard headset van Samsung. De geluidskwaliteit van de AKG oortjes is uiteraard beter dan Samsungs alternatief.

Samsung Galaxy S8 DeX Dock

Beveiliging

Hecht je veel waarde aan privacy en vind je beveiliging onmisbaar? Dan ben je bij het nieuwste vlaggenschip aan het juiste adres. De Galaxy S7 komt met pincode of wachtwoord en vingerafdrukscanner. Sinds de uitrol van Android 7.0 Nougat beschik je ook over een beveiligingsoptie die Secure Folder (Veilige Map) heet. Alle content in deze map is extra goed versleuteld zodat niet iedereen erbij kan, zelfs als het toestel ontgrendeld is.

Naast deze opties heeft de Galaxy S8 nog een aantal andere beveiligingsfeatures. Zo is het vlaggenschip uitgerust met irisscanner. Deze zagen we afgelopen jaar op de Samsung Galaxy Note 7, maar sindsdien heeft Samsung de nodige verbeteringen aangebracht zodat hij nog sneller en accurater werkt. Gezichtsherkenning of Face Unlock mogen we zeker niet vergeten. Deze technologie scant de contouren van je gezicht om de identiteit van de gebruiker vast te stellen. Als deze overeenkomt met het opgeslagen profiel, ontgrendelt het vlaggenschip. Er gaan verhalen de ronde dat je ook een selfie van de eigenaar kunt gebruiken om deze beveiliging te omzeilen. Samsung reageerde op de kwestie door te stellen dat je gezichtsherkenning alleen kunt gebruiken om het vlaggenschip te ontgrendelen. Samsung Pay en de Veilige Map zijn niet toegankelijk, want die zijn op een andere manier beveiligd.

De vingerafdrukscanner vind je, zoals we eerder al schreven, tegenwoordig aan de achterkant in plaats van de thuisknop. Tot slot is de Galaxy S8 standaard uitgerust met Samsungs beveiligingsplatform Samsung Knox.

Software

Het meest in het oog springende verschil tussen de Galaxy S7 en Galaxy S8 in termen van software, is Bixby. Bixby is de nieuwe digitale assistent van Samsung die met kunstmatige intelligentie is uitgerust en je leven nog gemakkelijk moet maken. De Zuid-Koreanen gaan hiermee rechtstreeks de concurrentie aan met Google Assistant, Siri, Cortana en Alexa.

Bixby

Bixby is opgebouwd uit vier onderdelen: Voice, Vision, Reminder en Home. Met Bixby Voice stuur je de digitale assistent aan met je stem. Deze functie is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in Zuid-Korea. Een Engelse versie wordt eind mei of begin juni verwacht. Een Nederlandstalige versie is nog verre toekomstmuziek. Vision is een interessante feature waarmee je de camera gebruikt om aan informatie te komen. Door bijvoorbeeld een monument te scannen krijg je info voorgeschoteld over deze toeristische trekpleister. Moeite met het menu in restaurants? Door tekstfragmenten te scannen kun je deze laten vertalen. En wil je weten wat die leuke schoenen kosten waarmee je vriendin rondloopt en waar ze die gehaald heeft? Scan ze en het antwoord verschijnt in beeld.

Herinneringen instellen doe je met Bixby Reminder. Je kunt deze geheugensteuntjes niet alleen koppelen aan acties, maar ook websites, video’s, foto’s en locaties. Als je bijvoorbeeld Bixby vertelt dat je herinnerd wil worden dat je een afspraak met de kapper maakt zodra je thuis bent, verschijnt deze herinnering pas in beeld zodra je de deur van je eigen casa binnenloopt. Bixby Home tot slot geeft je een overzicht van al je afspraken en krijg je selectieve informatie voorgeschoteld. Zo krijg je ’s ochtends bijvoorbeeld het weerbericht en files te zien en ’s avonds hoeveel stappen je die dag hebt gezet en hoe laat je wekker de volgende ochtend afgaat.Oftewel, informatievoorziening op maat. 

Jammer genoeg zijn niet alle functies van Bixby op dit moment beschikbaar in ons land. Daarnaast werken ze alleen met apps van Samsung. Aangezien de meeste gebruikers vertrouwen op apps als Google Calendar of Google Keep, is het nog maar de vraag in hoeverre Bixby zal aanslaan.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Android

Dan over naar het besturingssysteem. Als je per se met de nieuwste Android-versie aan de slag wil, dan maakt het niet uit of je voor de Galaxy S7 of Galaxy S8 gaat. Het eerstgenoemde vlaggenschip kwam bij lancering met Android 6.0 Marshmallow. Inmiddels heeft Samsung wereldwijd een update uitgerold waardoor je Android 7.0 Nougat kunt installeren. De Galaxy S8 wordt standaard met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem geleverd. Op dat vlak is er dus geen verschil tussen beide vlaggenschepen. Of toch wel?

Net als vele andere fabrikanten heeft Samsung haar eigen Android-skin ontwikkeld. Met de komst van de Samsung Galaxy S in 2010 heette deze TouchWiz UI. Met de lancering van de Galaxy S8 is deze omgedoopt tot Samsung Experience. Hiermee heeft de fabrikant kleine wijzigingen aangebracht aan het startscherm. Zo hebben de functieknoppen een nieuw design gekregen, is de app-drawer knop verdwenen (voortaan moet je omhoog vegen om alle geïnstalleerde apps in beeld te krijgen), is de Google Now zoekbalk naar beneden geschoven en zijn de Quick Panel en instellingenmenu aangepakt. Verder komt Samsung Experience met minder bloatware en heeft Samsung onder de kap de nodige prestatieverbeteringen aangebracht zodat het besturingssysteem nog soepeler loopt. Zoals je ziet zijn de verschillen minimaal en krijg je dezelfde gebruikerservaring die je gewend bent van Samsung. Het ziet er allemaal net wat gelikter uit.

Prijs

Het prijsverschil tussen de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S8 is behoorlijk groot. We beginnen bij het eerstgenoemde vlaggenschip. De Galaxy S7 had een prijskaartje van 699 euro toen hij begin 2016 werd gelanceerd. Inmiddels is de prijs aanzienlijk gedaald. Online is hij nu te vinden voor zo’n 475 euro. Kijken we daarentegen naar de adviesprijs van de Galaxy S8, dan zien we een bedrag van 799 euro op het prijskaartje staan. Sommige aanbieders verkopen het toestel voor ongeveer 750 euro. Zelfs als je deze korting krijgt, zien we een prijsverschil van bijna 300 euro tussen beide vlaggenschepen. Maar moet de Galaxy S7 zijn meerdere erkennen in het nieuwe vlaggenschip? Dat bespreken we in de volgende paragraaf.  

Conclusie

De Samsung Galaxy S7 is een telefoon die door recensenten alom is geprezen. Hij ziet er strak uit, is razendsnel en levert prachtige plaatjes af. Ondanks zijn leeftijd wordt hij door sommigen nog altijd als één van de beste Android-smartphones ooit beschouwd. Ook de Samsung Galaxy S8 mag er wezen. Het vlaggenschip heeft een immens groot Infinity Display, de nieuwste high-end specificaties en tal van beveiligingsopties.

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Samsung Galaxy S7
Met abonnement: Vanaf € 21,50 p/m
Los toestel: € 355,00

Vergelijk prijzen

Wat is nou de betere koop? Beide vlaggenschepen hebben veel met elkaar gemeen hebben. Ze hebben ieder een haarscherp Super AMOLED-scherm, een topcamera en de nieuwste Android-versie. Het zijn twee krachtpatsers in een fraai jasje die tot grootse prestaties in staat zijn. Natuurlijk is de Galaxy S8 op de meeste vlakken net wat sneller en krachtiger, maar is dat het prijsverschil waard?

Neem bijvoorbeeld het intern geheugen. De Galaxy S8 heeft standaard twee keer zo veel geheugen als de Galaxy S7. Maar door een paar tientjes extra op tafel te leggen heb je al een goede microSD-kaart om het geheugen uit te breiden. Daarvoor hoef je dus niet het nieuwste vlaggenschip te kopen. De camera van de Galaxy S8 is net iets sneller met het vastleggen van plaatjes dankzij de nieuwe ISP. De kwaliteitsverschil van de foto’s is echter minimaal. De Galaxy S8 levert de betere prestaties, maar volgens de benchmarks er is geen verschil tussen dag en nacht. Tot slot komt hij met de AI-assistent Bixby, maar nog lang niet alle functies -of ondersteuning voor de Nederlandse taal- zijn beschikbaar. De accucapaciteit van beide toptoestellen is identiek.

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Samsung Galaxy S8
Met abonnement: Vanaf € 21,00 p/m
Los toestel: € 398,00

Vergelijk prijzen

Waarin de Galaxy S8 duidelijk uitblinkt, is het scherm. Deze is een stuk groter, heeft een groter kleurbereik en dynamische range dankzij HDR 10 en komt met 18,5:9 beeldverhouding. Ondanks de aanzienlijk grotere beelddiagonaal zijn de dimensies van het vlaggenschip nagenoeg gelijk gebleven. Als dat een belangrijk aspect voor je is en geld geen rol speelt, moet je de Galaxy S8 nemen. Zoek je daarentegen een high-end telefoon voor een scherpe prijs, neem dan de Galaxy S7. 

Samsung Galaxy S8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 22,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 28,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 10000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 37,00 € 10,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden