Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zo volg je live het Galaxy Unpacked 2017 evenement

Achtergrond Zo volg je live het Galaxy Unpacked 2017 evenement
Door ,

Samsung staat op het punt om de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 uit de doeken te doen. Wil je dit op de voet volgen? Dat kan. In dit artikel leggen wij uit hoe je de presentatie live kunt meemaken.

Het is bijna zover: dan krijgen we de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus te zien. De afgelopen maanden waren de vlaggenschepen van Samsung voortdurend het onderwerp van gesprek. De ene keer lagen de (vermeende) specificaties op straat, het andere moment lekten ‘officiële’ persfoto’s uit. Er ging bijna geen dag voorbij of de vlaggenschepen waren wel in het nieuws.

Aankomende week komt er een einde aan maanden en maanden van speculeren. Dan krijgen we eindelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te zien. Sta jij net als ons te springen op de onthulling? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt de presentatie namelijk live volgen via internet. Hoe en waar? Dat vertellen we je in dit artikel. Voordat we daar op inhaken is het goed om te vermelden wanneer het evenement precies plaatsvindt.

Samsung Galaxy Note 7

Aanvankelijk wilde Samsung de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus eind februari en begin maart al presenteren op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De Zuid-Koreaanse fabrikant besloot echter op het laatste moment om hier van af te zien. Mogelijk hangt dit samen met de gebeurtenissen van afgelopen jaar. In augustus startte de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge van begin 2016 worden nog altijd als de meest succesvolle Android-telefoons van afgelopen jaar gezien. Met de Galaxy Note 7 wilde Samsung de verkoopcijfers van deze vlaggenschepen omverblazen. Daarnaast wilde Samsung Apple overtreffen, die in september de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zou onthullen. De droom werd een PR-nachtmerrie voor Samsung.

Samsung Galaxy Note 7

Het ene na het andere toestel ging in vlammen op. Een wereldwijde terugroep- en inruilactie mocht niet baten: zelfs met een andere accu bleken de toestellen brandgevaarlijk. Het verhaal van een passagier die op het punt stond een vlucht te nemen maar wiens Galaxy Note 7 spontaan begon te roken, ging de hele wereld over. Het toestel was niet langer welkom bij diverse luchtvaartmaatschappijen en koeriersbedrijven. Begin oktober besloot Samsung om eieren voor haar geld te kiezen en definitief de stekker te trekken uit de productie en verkoop van de Galaxy Note 7.

Daarna heeft Samsung haar veiligheidsprotocol aangescherpt en een klankgroep ingesteld die het bedrijf moet adviseren over veiligheidsvraagstukken. Onderdeel hiervan is dat het bedrijf meer veiligheidstests uitvoert voordat een toestel wordt gelanceerd. Dat laatste is precies de reden waarom de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus nergens te bekennen waren op het MWC en de lancering ervan een maand was uitgesteld.

Galaxy Unpacked 2017

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus worden op woensdag 29 maart officieel onthuld. Dan staat namelijk het Galaxy Unpacked 2017 evenement op de agenda. Samsung gebruikt dit podium om de vlaggenschepen aan te kondigen, zo vertelde het eerder in een promotievideo.

De presentatie vindt gelijktijdig plaats in twee wereldsteden: New York City en Londen. Amerikaanse en Canadese leden van de pers kunnen terecht in New York, Europese vakgenoten in Londen. Daarvoor moeten zij afreizen naar het Here East Park, het perscentrum van waaruit in 2012 verslag werd gedaan van de Olympische Zomerspelen. Het evenement begint om 4PM BST (British Standard Time) of 5PM CET (Central European Time), oftewel 17.00 Nederlandse tijd. Noteer dit tijdstip dus maar alvast in je agenda.

Galaxy Unpacked 2017 Live volgen

Wil je niet wachten totdat de Nederlandse pers met het nieuws over de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus naar buiten komt? Dan kun je het evenement live volgen via internet. Hoe en waar? Dat kan op drie manieren.

1. Via de Galaxy Unpacked 2017 website

Als je de website van Samsung bezoekt, wordt je doorgeleid naar de Galaxy Unpacked 2017 pagina. Op dit moment zie je alleen de mededeling dat je hier op woensdag de 29e de live stream kunt vinden. Tegen die tijd verschijnt hier een live feed waar je de presentatie van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunt bekijken. Voorlopig moet je genoegen nemen met het promotiefilmpje dat we zojuist al even kort aanstipten.

Naar verwachting zullen veel mensen wereldwijd op deze pagina afstemmen. Mogelijk verloopt de videopresentatie niet helemaal soepel en krijg je wellicht met haperingen te maken. Dat is heel normaal en niet direct reden om je zorgen te maken. Een keertje verversen doet soms al wonderen.

2. Via Samsungs YouTube-kanaal

Zoals gezegd vond eind februari en begin maart in Barcelona het MWC plaats. Wie niet in de gelegenheid was om de smartphonebeurs in Spanje te bezoeken, kon de presentatie van achter zijn of haar computer meekijken. Daarvoor hoefde je alleen af te stemmen op het officiële YouTube-kanaal van Samsung. Als straks het Galaxy Unpacked 2017 evenement plaatsvindt, geldt precies hetzelfde. De persconferentie wordt wederom via Samsungs YouTube-kanaal gestreamd.

Hier geldt dezelfde waarschuwing als bij punt 1: mogelijk is de uitzending her en der een beetje ‘laggy’. Eén of meerdere keren op de F5-knop drukken zou dit probleem moeten oplossen.

3. Via de Galaxy Unpacked 2017 app

Ben jij één van de gelukkigen die van Samsung een uitnodiging heeft ontvangen om de presentatie van de vlaggenschepen bij te wonen, maar kun je helaas niet langskomen in Londen? Dan is er de Galaxy Unpacked 2017 app. Hier kun je de 29e live de onthulling bekijken. Daarvoor hoef je de app alleen maar te downloaden en installeren op je smartphone en jezelf te registreren door je e-mailadres achter te laten. Samsung stuurt je dan een QR-code op die als registratieticket dient. Dan hoef je minder lang in de rij te staan als je in Londen bent, omdat inchecken een stuk sneller gaat (je hebt je namelijk al geregistreerd).  

De app is niet bijzonder uitgebreid. Je ziet een timer in beeld die aftelt naar woensdag 29 maart. Ook heeft Samsung twee promovideo’s opgenomen die je nog eens op je gemak kunt terug bekijken. Tevens is er een tabblad waar het laatste nieuws over het evenement binnenkomt. Tot slot is er nog een stream-knop waarmee je live naar de presentatie kunt kijken. Het is jammer dat Samsung zo veel tijd en aandacht heef geschonken om deze app te maken, maar dat slechts een handjevol mensen er daadwerkelijk iets aan heeft.

De Galaxy Unpacked 2017 app is zowel in de Google Play Store als de App Store van Apple te vinden.

Samsung Galaxy S8

Over de Samsung Galaxy S8 (Plus)

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 zijn hot. Zodoende is er de afgelopen maanden veel over gezegd en geschreven. Inmiddels liggen alle belangrijke specificaties op straat. In hoeverre de berichtgeving hierover daadwerkelijk klopt, merken we aanstaande woensdag.

Wat kunnen we verwachten van de vlaggenschepen van Samsung? We beginnen met de Galaxy S8. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel een 5,8 inch Super AMOLED-display. Zijn voorganger had hetzelfde schermtype, maar was aanzienlijk kleiner: 5,1 inch. De schermresolutie is een verhaal apart. Normaal gesproken horen we één resolutie, bijvoorbeeld Full HD (1920 x 1080) of Quad HD (2560 x 1440). Als we de geruchten mogen geloven krijgt de Galaxy S8 een variabele resolutie. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel pixels in de lengte en breedte worden weergegeven. Naar verluidt gaat het om de volgende resoluties: HD+ (1480 x 720), Full HD+ (2220 x 1080) en WQHD+ (2960 x 1440).

Over wat zich onder de motorkap bevindt, is ook het nodige gezegd. De Galaxy S8 komt met een Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 835. De eerste chipset vinden we hier in Europa terug, de Snapdragon 835 alleen in de VS. Verder krijgt hij mogelijk een Adreno 540 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte voor al je foto’s, video’s, muziek, apps en andere bestanden. Hoogstwaarschijnlijk kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot 256 GB als je een microSD-kaart koopt. Als je genoeg hebt aan de standaard hoeveelheid die je krijgt, dan kun je wellicht ook een tweede simkaart plaatsen.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Samsung, als de verhalen die we horen tenminste correct zijn. De Galaxy S8 heeft vermoedelijk drie verschillende vormen van biometrische beveiliging: een irisscanner, vingerafdruksensor en gezichtsherkenningstechnologie. Daar houdt het echter nog niet op. Ook Samsungs beveiligingssoftware Samsung Knox zou vooraf op het vlaggenschip geïnstalleerd worden. Mocht je dat allemaal niks vinden, dan kun je altijd terugvallen op de oude vertrouwde pincode, wachtwoord of tekenpatroon.

Over de camera’s hebben we de afgelopen maanden vrij weinig gehoord. Aanvankelijk hoorden we geluiden dat de Galaxy S8 een dual-camerasysteem aan de achterkant zou krijgen. Alle foto’s die de afgelopen weken zijn gelekt, wijzen naar één-en-dezelfde richting: we moeten genoegen nemen met één cameralens. De hoofdcamera heeft vermoedelijk een resolutie van 12 megapixels, de selfiecamera 8 megapixels.

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn waarschijnlijk de eerste smartphones die met Bixby worden uitgerust. Samsungs digitale assistent werd eerder deze maand door de fabrikant gepresenteerd. Zodoende hebben we al enig idee wat Bixby kan. Je activeert de assistent door op een knop aan de zij- of achterkant te drukken. Vervolgens kun je hem vragen om bijvoorbeeld je agenda voor die dag op te lezen, verkeersinformatie op te vragen, met een weersvoorspelling te komen of iemand uit je contactlijst te bellen. Bij de lancering werkt Bixby nauw samen met de apps van Samsung. In de toekomst kan de digitale assistent ook uit de voeten met applicaties van andere ontwikkelaars. Zij krijgen op een later tijdstip de ontwikkelaarskit van Bixby. Dan is het in theorie mogelijk om een WhatsApp-bericht te schrijven met je stem, of je favoriete muziek af te spelen met Spotify of Play Music.

Dan hebben we nog een categorie overige specificaties. De afgelopen maanden hebben we meer dan eens gehoord dat de Galaxy S8 een 3000 mAh batterij krijgt, evenals USB Type-C aansluiting, Bluetooth 5, Corning Gorilla Glass 5, ondersteuning voor draadloos opladen, IP68-certificering, headset van AKG, Beast Mode en Samsung Desktop Experience. Beast Mode is de naam voor een modus waarmee je de (grafische) processor op zijn staart trapt voor de beste prestaties. Met Samsung Desktop Experience verander je het vlaggenschip in een handomdraai in een computer.

Over de Samsung Galaxy S8 Plus kunnen we kort en krachtig zijn: deze is bijna identiek aan de Galaxy S8. Hij komt met een 6,2 inch scherm en de accucapaciteit is opgeschroefd van 3000 mAh naar 3500 mAh.

Samsung Galaxy S8

Accessoires

Naast de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus kunnen we woensdag 29 maart nog meer aankondigingen verwachten. We hadden het zojuist al even over Samsung Desktop Experience. Eigenlijk werkt deze software hetzelfde als Windows Continuum. Om een Windows-smartphone in een PC te transformeren, heb je een docking station nodig die als verbindingskanaal fungeert tussen de telefoon en randapparatuur. Ook bij Samsung Desktop Experience is dat het geval. Microsoft noemt haar docking station de Continuum Dock, Samsung de DeX Dock.

De DeX Dock is een smartphonehouder met opvouwbare ventilator (actieve koeling) en diverse aansluitingen. Het gerucht gaat dat hij onderdak biedt aan twee USB 2.0 aansluitingen, één USB-C poort, één HDMI-aansluiting en ethernetpoort. Dat zijn genoeg poorten om een monitor, toetsenbord, muis en internetkabel aan te sluiten. We hebben gehoord dat de DeX Dock krachtig genoeg is om met een 4K-monitor overweg te kunnen. Volgens een eerste schatting kost deze docking station 150 euro.

Om de Galaxy S8 op te laden gebruik je de USB-C poort. Maar wat als je nou draadloos wil opladen? Als we de berichten mogen geloven behoort dit tot de mogelijkheden. Beroepslekker Evan Blass, een betrouwbare en goedgeïnformeerde bron als het gaat om smartphonenieuwtjes, heeft gezegd dat de Galaxy S8 draadloos opgeladen kan worden met zogeheten Charging Pads. Deze krijg je jammer genoeg niet bij het vlaggenschip cadeau, maar moet je apart aanschaffen. Een prijskaartje hebben we tot op heden nog niet gehoord.

Tot slot verwachten wij dat Samsung nog één laatste verrassing voor ons in petto heeft: een nieuwe Gear VR headset. Aangezien de nieuwe vlaggenschepen een stuk groter lijken uit te vallen dan hun voorgangers, heb je een nieuwe bril nodig om met virtual reality aan de slag te gaan. Op het MWC zagen we de Gear VR Controller voorbijkomen, een afstandsbediening voor de huidige ‘en toekomstige generatie’ van de VR-bril. Het is dan ook aannemelijk dat we de 29e een nieuwe Gear VR zijn opwachting maakt.   

Prijs en beschikbaarheid

Uiteraard heeft Samsung nog geen adviesprijzen kenbaar gemaakt. Daarvoor moeten we tot woensdag wachten. Wel hebben we de laatste tijd meer dan eens de beoogde verkoopprijzen voorbij zien komen. De Samsung Galaxy S8 kost naar verluidt 799 euro. Zijn grotere broer gaat mogelijk voor 899 euro over de toonbank. Volgens de laatste berichten start Samsung de pre-orders op de dag van de presentatie, 29 maart. Wanneer de eerste exemplaren vervolgens op de deurmat belanden is de hamvraag. De een zegt begin april, de ander houdt het op eind april. Woensdag hopen we antwoord te krijgen op deze vragen.

Wie van jullie gaat naar de live-uitzending van het Galaxy Unpacked 2017 evenement kijken? Op Facebook hebben we alvast een evenement aangemaakt.

Samsung Galaxy S8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 24,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 26,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 32,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 34,00 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden