Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De keuze van de zakenman: Top 5 van businessphones!

Door ,

Voor een zakenman is een telefoon een primaire voorwaarde. Een zakenman zonder telefoon is immers een bakker zonder oven of een docent zonder leerlingen. GSMinfo.nl heeft een top 5 opgesteld om de keuze van een zakelijke mobiele telefoon te vergemakkelijken!

Businessphone

Fabrikanten richten zich bij de productie van nieuwe telefoons steeds vaker op specifieke doelgroepen. Een niet onbelangrijke doelgroep is de zakelijke beller. Zakenmensen stellen andere eisen aan hun telefoon dan bijvoorbeeld de SMS-puber of de arme student. Het leek onze redactie dan ook nuttig om een top 5 te maken van toestellen die interessant zijn voor de zakelijke markt.


Noodzakelijke voorwaarden van een zakelijke telefoon

Bij deze top 5 van zogenaamde businessphones letten we op een aantal belangrijke zaken. Allereerst is het noodzakelijk om te zeggen dat we in deze ranking de telefoons in eerste instantie waarderen op het eigenschappenpakket van het toestel. Dit lijkt ons het meest eerlijk, aangezien de werking van een bepaald toestel vaak telefoon- en ervaringsafhankelijk is. We hebben daarom een selectie gemaakt van eigenschappen die een zakelijke telefoon niet mag ontberen:

  • Snel internet.
  • QWERTY-toetsenbord (fysiek of digitaal).
  • Uitgebreide e-mailmogelijkheden.
  • Fatsoenlijke agenda.
  • Mobile Office pakket.
  • Lange levensduur van de accu.
  • Mogelijkheid om de telefoon te gebruiken in het buitenland.
  • GPS.

 


BlackBerry Storm2 9520


BlackBerry staat bekend als dé fabrikant van zakelijke telefoons. Deze reputatie proberen ze natuurlijk met hand en tand te verdedigen. De BlackBerry Storm2 is een goed voorbeeld van een touchscreen-toestel dat het goed doet bij de zakenman. Het QWERTY-toetsenbord is dan ook digitaal. Zoals we van BlackBerry gewend zijn, zijn de organizer-functies prima in orde en heb je - net als de overige vier toestellen - de BlackBerry Storm2beschikking over GPS, volledige internetconnectiviteit, een MP3-speler, Mobile Office pakket en een prima fotocamera (incl. flitser). Met BlackBerry Maps kun je gratis landkaarten opvragen en met behulp van GPS je locatie bepalen. Handig voor als je op zoek bent naar de locatie van één van je klanten en je weet enkel een adres.
De accu van de Storm 2 is er één van 1400 mAh. Deze accu garandeert je een spreektijd van 360 minuten en een standbytijd van 305 uur. Deze telefoon houdt het dus niet erg lang vol in vergelijking met de andere toestellen. De prijs is daarentegen ook het hoogste van allemaal.


Motorola Milestone


De Motorola Milestone heeft allereerst al een vrij zakelijke uitstraling. Op de voorzijde tref je een touchscreen toestel aan met een afmeting van 3,7 inch. Je beschikt over WiFi en 3G connectiviteit waardoor al aan de eerste voorwaarde is voldaan. Ook een QWERTY-toetsenbord is aanwezig. Deze is verstopt onder het touchscreen en is tevoorschijn te halen door middel van een slide-beweging. Ook GPS en een Mobile Office pakket zijn aanwezig. Het is een quadband-telefoon wat wil zeggen dat het gebruik kan maken van vier verschillende frequenties. Je kunt daarom overal te wereld bellen. Er zijn wat probleempjes geweest met de synchronisatie van Google Calender en Agenda View, maar dit is uiteindelijk met een nieuwe update verholpen. Mails kunnen direct doorgeschakeld worden naar je telefoon. Met behulp van Push e-mail blijf je dus op de hoogte van de inhoud van je inbox.
Waar de Motorola Milestone het vooral op verliest ten opzichte van de hierop volgende toestellen - met uitzonMotorola Milestonedering van de Storm2 - is de prestatie van de batterij. Zowel de spreektijd (390 minuten) als de standbytijd (305 uur) is aan de kleine kant. Dat betekent dat je de Milestone dus sneller in de oplader moet doen en dat is niet handig voor de beller die veel en lang onderweg is. Ook heeft het het op één na hoogste kostenplaatje. Nummer vier voor de Milestone dus!


Nokia N97

 
De Nokia N97 zou je in eerste instantie niet direct als zakelijke telefoon inschatten, maar als we naar het beschikbare functiepakket kijken dan kunnen we hem toch zeker in deze categorie plaasten. Bij de Storm2 kwamen we al tot de conclusie dat een aantal functies op allevier de toestellen aanwezig waren. Het QWERTY-toetsenbord is echter wel anders dan normaal. Ook al is hier ook een slidebeweging nodig, je scherm staat hier alleen niet parallel aan je toetsenbord. Het scherm staat wat schuiner op je toetsenbord wat het bekijken ervan zou moeten vergemakkelijken.
De Nokia N97 legt zich ook meer toe op social networks. Hierdoor zou je hem eveneens niet direct als zakelijke telefoon waarmerken. Maar Nokia N97omdat de meeste zakenmensen inmiddels ook gebruik maken van LinkedIn, Twitter en zelfs Facebook is deze extra optie niet verkeerd. Je blijft op de hoogte van wat klanten of collega's bezighoudt en hier kun je vervolgens direct op anticiperen. De agenda staat daarentegen wat minder op de voorgrond. E-mails worden wel standaard geïntegreerd en op het beginscherm wordt vermeld als je nieuwe mails in je inbox hebt zitten. Alsof dat nog niet genoeg is heb je dankzij de aanwezigheid van Ovi Maps Navigation altijd een navigatiesysteem op zak. De levensduur van de accu is degelijk en is daarmee een goede subtopper. Brons lijkt ons dan ook een prima classering voor de Nokia N97.


BlackBerry Bold 9700

 
De BlackBerry Bold 9700 is populair! Hij werd gelijktijdig aangekondigd met de Storm2, maar qua design zien we toch een aantal belangrijke verschillen. Zo heeft de Bold 9700 geen digitaal, maar een fysiek QWERTY-toetsenbord. Dit is handig voor het opstellen van mails, SMSjes of tekstdocumenten in Word, Excel of Powerpoint. Het is de opvolger van de BlackBerry Bold 9000, maar heeft in tegenstelling tot dat toestel een trackpad in plaats van een trackball. Het BlackBerry 5.0 besturingssysteem maakt het toestel bovendien tot een supersnel businessmobieltje.
De levensduur van de accu is weliswaar iets minder dan de Nokia N97, maar omdat de zakelijke functies in de interface meer op de voorgrond staan wordt deze kleine achterstand weggepoetst.
Verschillende e-mailaccount zoals Outlook en G-mail worden samengevoegd in de BlackBerry Bold 9700mailingsdienst van BlackBerry zelf. Je hoeft dus niet meer via het internet je account langs om te checken hoeveel mails je hebt ontvangen en van wie. Natuurlijk kun je wel zelf instellen welke account je wel en welke niet gesynchroniseerd wilt hebben. Net als de Storm2 heb je ook de beschikking over BlackBerry Maps. Het zoeken van een stratenplan is dus zo gepiept. De kosten van de Bold 9700 zijn goed in proportie met hetgeen hij aanbiedt aan eigenschappen. Niet onbelangrijk om hier te vermelden is dat vooral de gebruikers van dit toestel erg lovend zijn over het mobieltje. Dat blijkt niet alleen uit de gebruikersreviews van GSMinfo, maar ook uit die van andere telecomwebsites.

 


Nokia E72


De Nokia E72 is de grote zakelijke troef van de telefoonfrabrikant uit Finland. In onze ogen is dit dé zakentelefoon bij uitstek. Zowel het design als het eigenschappenpakket van de E72 is indrukwekkend. Het is de opvolger van de Nokia E71, die het eveneens goed deed (en nog steeds doet) als we kijken naar de verkoopcijfers. Het design van de E72 straalt stijl uit. Een snelle internetverbinding is gegarandeerd dankzij WiFi en 3G. Het geeft ook telkens aan of er een draadloos netwerk in de buurt is waarop je jouw toestel kunt aansluiten. Ook heb je een volledig Mobile Officepakket zodat je onderweg nog snel even je Word-documenten of Excell-sheets bij kunt werken. Je hebt geen touchscreen, maar dit wordt gecompenseerd met het volledige QWERTY-toetsenbord en het trackpad aan de voorzijde van het toestel.
Afspraken en vergaderingen zijn direct vanaf het beginscherm te overzien. Overzicht over je afspraken hoef je dus niet meer alleen aan je Nokia E72secretaresse over te laten. De camera is er één van 5 megapixels en aan de voorzijde heb je een tweede camera, zodat je kunt videobellen met bijvoorbeeld je baas of partner. De communicatiemogelijkheden zijn hierdoor divers en vrijwel allemaal razendsnel. Bovendien is de Nokia E72 een quad-band toestel, dus het gebruik van je mobiele telefoon is in alle landen op de wereld mogelijk. De kosten zijn laag ten opzichte van de andere toestellen en ook de accuduur is aanzienlijk beter (volgens de cijfers). Tot slot heeft dit toestel net als de Nokia N97 de beschikking over Ovi Maps Navigation. Rijd je in je auto naar een klant, dan neem je dus niet snel meer een verkeerde afslag. Dit heeft direct tijdswinst tot gevolg heeft en tijd is geld. In onze ogen is de Nokia E72 daarom de absolute zakelijke alleskunner en dé must-have voor de zakenman.

Wat zijn jouw ervaringen met deze toestellen? Of mis je misschien iets in deze vergelijking? Laat het ons weten en laat een reactie achter! Tot slot nog voor de top 3 een aantal zaken op een rijtje.

Nokia N97 Nokia E72 BlackBerry Storm2 9520 Motorola Milestone BlackBerry Bold 9700
Beeldscherm 3,50 inch 2,40 inch 3,20 inch 3,70 inch 2,40 inch
Resolutie 360 x 640 pixels 320 x 240 pixels 480 x 360 pixels 480 x 854 pixels 480 x 360 pixels
Pixeldichtheid 210 ppi 167 ppi 188 ppi 265 ppi 250 ppi
Besturingssysteem Symbian 9.4 Symbian 9.3 BlackBerry OS 5.0 Android 2.1 (Eclair) BlackBerry OS 5.0
Processor 0,0 Hz single-core 0,0 Hz single-core 0,0 Hz single-core 600,0 MHz single-core 624,0 MHz single-core
Werkgeheugen - - - - -
Interne opslag - - - - -
Camera 5,00 megapixel 5,00 megapixel 3,20 megapixel 5,00 megapixel 3,20 megapixel
Gewicht 150 gram 128 gram 160 gram 165 gram 122 gram
Stand-by tijd 430 uur 576 uur 305 uur 350 uur 408 uur
Spreektijd 400 minuten 750 minuten 360 minuten 390 minuten 360 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden