Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG K10 (2017)

Achtergrond Hands-on: LG K10 (2017)
Door ,

LG presenteerde deze week haar nieuwe vlaggenschip. De LG G6 is echter niet het enige toestel waar het Koreaanse bedrijf mee komt. De LG K10 wordt nieuw even ingeblazen en wij hebben het toestel al door onze vingers laten glijden.

LG heeft de nieuwe LG K10 (2017) gepresenteerd in Barcelona. Of eigenlijk meer neergezet in hun stand. Het toestel wordt enigszins overschaduwd door de presentatie van de LG G6. Hoewel de G6 een schitterend toestel is met mooie nieuwe functies wilden we de LG K10 (2017) toch ook even onder de loep nemen. We hebben het toestel nog niet heel uitvoerig kunnen testen maar we hebben er al wel een goede indruk van gekregen. 

De vorige K10 was qua specificaties en prijs ferm in het middensegment te vinden en met een prijs van €299 lijkt het er al vast op dat we de nieuwe LG K10 daar ook tegen gaan komen. We weten van het toestel in ieder geval dat het een 5,3 inch scherm krijgt met een HD-resolutie en ook een 13-megapixelcamera op de achterkant. Het toestel wordt uitgerust met Android 7.0 Nougat met LG's eigen sausje eroverheen.

LG K10

Hardware

De LG K10 heeft een vloeiend ontwerp en de kleurenschema's die het toestel meekrijgt verschillen van elegant tot gedurfd. Waar de keuze ook op valt, het toestel heeft in ieder geval een metalen rand aangevuld met een plastic achterkant met een metallic design. Bij het eerste contact kan dit nog aanvoelen als metaal door hoe het geribbeld is, maar na het toestel in een paar verschillende houdingen te nemen wordt dit gevoel vervangen door het gevoel van plastic.

Qua prestaties is het toestel vlot te noemen, maar niet per se snel. Daarmee bedoelen we dat de wat lichtere tot milde taken zonder problemen verwerkt worden maar dat als we er meer van vragen begint het een beetje te protesteren. Niet helemaal gek gezien het toestel over 2 GB werkgeheugen beschikt en daardoor wat minder geschikt is om echt mee te multitasken.

LG K10

Wat tegenwoordig bijna standaard is op een telefoon die duurder is dan €200 is een vingerafdrukscanner. Dit is bij de LG K10 ook het geval. De vingerafdrukscanner op de K10 vinden we terug op de achterkant van het toestel onder de camera. Deze scanner zit op gelijke hoogte met de rest van de achterkant, dus niet in een kuiltje of op een bultje. Dit zorgt ervoor dat de achterkant fijn in de hand ligt en dat het toestel ook niet aan je broekzak blijft hangen als je het weer terug stopt.

Software

Wat het gebruik van een telefoon het meeste beïnvloedt is meestal de software die er op het toestel draait. In het geval van de LG K10 gaat het om Android 7.0 Nougat met een paar aanpassingen van LG zelf. Bloatware is iets at ons vaak parten speelt bij het gebruiken van een telefoon. Dat zijn apps en functies op een toestel die niet zomaar uitgeschakeld of verwijderd kunnen worden terwijl ze meestal ook niet gebruikt worden. Gelukkig heeft LG dit ingeperkt bij de LG K10, en ook bij de LG G6 overigens.

Zoals eerder gezegd kan de software van de K10 de gebruiker in de meeste gevallen goed bijhouden. Zeker mensen die hun telefoon gebruiken voor de camera, Facebook en WhatsApp zullen geen enkele problemen ondervinden met de snelheid van het toestel. Zwaardere programma's zullen wel een iets mindere gebruikerservaring opleveren.

Wat wel jammer is, is dat LG iets doet wat we eerder bij toestellen van Huawei en Honor zagen maar die fabrikanten hebben dit inmiddels aangepast. We hebben het over het ontbreken van de app-lade. Dit wil zeggen dat alle apps die op de LG geïnstalleerd zijn zich op het home screen bevinden. Het is wel mogelijk om deze in een app-lade te zetten maar dan staat er wel op ieder scherm een knopje naar het app menu en doet het geheel verder wat aan als een seniorentelefoon.

LG K10

Conclusie

De LG K10 (2017) is een toestel dat er mooi uitziet. Er zijn drie versies beschikbaar die onderling veel verschillen en daardoor voor veel verschillende gebruikers geschikt zijn. De K10 ligt fijn in de hand en voelt ook stevig aan ondanks de plastic achterkant. Met de vingerafdrukscanner kun je veilig je toestel ontgrendelen zonder dat iemand je PIN of patroon kan afkijken.

Vlot is het toestel zeker maar verwacht er geen wonderen van. Het lijkt erop dat LG met de K10 een succesvolle smartphone presenteert in haar categorie al zijn we er niet helemaal van overtuigd dat de prijs van €299 genoeg consumenten zal trekken. Het toestel ligt vrij snel al in de webwinkels en dan zullen we merken of de prijs stand houdt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden