Vergelijk 2.016.940 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Lenovo Moto G5 en G5 Plus

Achtergrond Hands-on: Lenovo Moto G5 en G5 Plus
Door ,

De Lenovo Moto G5 en Moto G5 Plus werden eergisteren aangekondigd. Gisteren konden we met de nieuwe budgettoppers aan de slag, en vandaag lees je het verslag. Wat hebben de nieuwe parels van de Moto G-lijn ons te bieden?

De Moto G4 en Moto G4 Plus waren de laatste toestellen uit de Moto G-reeks die onder de merknaam Motorola werden uitgebracht. Motorola was toen al eigendom van Lenovo, maar nu is de naam ook van de toestellen verdwenen. Gevolg is dat we hier nu de Lenovo Moto G5 en Lenovo Moto G5 Plus bespreken. Heel erg is dat natuurlijk niet, want de essentie van de Moto G-serie lijkt bewaard gebleven.

Wat is die essentie dan? Het is simpelweg het bieden van veel kwaliteit voor een schappelijke prijs. En dan met name zulke kwaliteit dat je een volwaardige smartpohne krijgt, en dat je je afvraagt waarom je eigenlijk nog meer geld zou uitgeven om een toptoestel te krijgen. Dat lijkt Lenovo door te hebben gezet met de nieuwe Moto G5 en Moto G5 Plus. Althans, met de Moto G5 Plus.

Motorola Moto G5 Plus

De Lenovo Moto G5 Plus

De grote broer van het enigmatische Moto G5-duo is de Moto G5 Plus. Het toestel is voorzien van een 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie. Dat scherm zit strak aangesloten met de mooie metalen behuizing, die hoogwaardig aanvoelt. Aan de achterkant is dat prachtige metaal alleen onderbroken door het Moto-logo en de ronde camera-uitsparing. Door de aflopende randen, een beproefd concept bij de Moto G-serie, ligt het toestel erg fijn in de hand. Het 5,2 inch scherm zorgt er ook voor dat het formaat van het toestel erg prettig is.

Motorola Moto G5 Plus

Dan de hardware. Het toestel draait op een redelijk vlotte Snapdragon 625-chipset van Qualcomm, die is voorzien van 3 GB werkgeheugen. Dat is ruim voldoende om de telefoon aardig vlot te laten lopen. De Moto G5 Plus draait op een versie van Android die zo goed als niet is aangepast. Uiteraard draait de nieuwste versie, 7.0 Nougat, op de Lenovo.

De camera hebben we niet heel uitgebreid kunnen testen op de stand van Lenovo. Wel weten we dat het toestel is voorzien van een 12 megapixel camera, die over Dual Pixel technologie beschikt. Daarmee moet het scherpstellen nog sneller gaan. Dat lukte op de stand inderdaad aardig vlot, maar we werden ook weer niet weggeblazen. Hoe de camera echt presteert zullen we zien zodra we het toestel uitgebreider kunnen testen.

Motorola Moto G5 Plus

Al met al vinden we de Moto G5 Plus een prima toestel, waar we voorzichtig positief over durven zijn. Zeker gezien het feit dat Lenovo het toestel een adviesprijs van 249 euro heeft meegegeven. Dat lijkt een bijzonder redelijke prijs te zien, zeker als je ziet wat je voor dat geld terugkrijgt.

De Lenovo Moto G5

De kleine Moto G5 is het basismodel, en moet het doen met een scherm dat 0,2 inch kleiner is. Daarmee komt de Moto G5 uit op een schermdiagonaal van 5 inch, en ook dit toestel is voorzien van een Full HD-resolutie. Daarnaast draait het toestel op dezelfde versie van Android, namelijk 7.0 Nougat. De metalen behuizing is ook bij de Moto G5 aanwezig. Toch zijn de toestellen niet geheel identiek.

Motorola Moto G5

Het is duidelijk dat de Moto G5 van goedkopere materialen is gemaakt. Zo komt de rand rondom het scherm een stuk verder omhoog bij de 'normale' Moto G5. Dat geeft niet alleen een goedkoop gevoel, het is ook nog een prima manier om vuil te verzamelen. De Moto G5 heeft sowieso grotere randen om het scherm, zo lijkt het. Wel heeft dit model, net als zijn grote broer, een vingerafdrukscanner onder het scherm. De batterij is kleiner, maar wel te verwijderen.

Op het gebied van camera-prestaties vonden we de Moto G5 ietwat tegenvallen. Op papier heeft de normale G5 een megapixel extra, namelijk 13 megapixel in totaal. In de praktijk betekent het vooral dat de Moto G5 is uitgerust met een goedkopere, oudere camerasensor. Voordeel daarvan is dat je minder betaalt voor de normale versie van de Moto G5, maar zoals gezegd heeft dat ook gevolgen voor de kwaliteit van de foto's. Overigens is de Lenovo prima in staat een goede foto te schieten, maar dan moet je wel geduld en kunde hebben.

Motorola Moto G5

Met een adviesprijs van 199 euro maakt Lenovo de Moto G5 bepaald geen duur toestel. Je kan je afvragen of je bij dit prijspeil niet teveel aan kwaliteit inlevert. Zeker omdat Lenovo met de Moto G5 Plus wat ons betreft een betere deal neerzet. Zeker, je betaalt 50 euro extra, maar die investering zie je dubbel en dwars terug in vrijwel alle aspecten van de telefoon. Ons advies: ga voor die G5 Plus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden