Vergelijk 2.563.870 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Mobile World Congress 2017; welke smartphones kunnen we verwachten?

Achtergrond Mobile World Congress 2017; welke smartphones kunnen we verwachten?
Door ,

Eind deze maand is het zover. Het Mobile World Congress vindt ook dit jaar weer plaats in Barcelona. Tijdens het grootste mobiele techevenement ter wereld presenteren een aantal fabrikanten hun nieuwe smartphones, vlaggenschepen en gerelateerde tech. Hier lees je welke smartphones er op de planning staan en wat je dit jaar van het MWC kunt verwachten.

De echte smartphonefan weet het natuurlijk al lang; het Mobile World Congress is het grootste techevenement ter wereld voor smartphones en gerelateerde technologie. Over twee weken gaat de eerstvolgende editie van start in één van de mooiste steden van Europa: Barcelona. Meer dan tweeduizend bedrijven en grofweg honderdduizend bezoekers verzamelen zich dan in Barcelona voor het MWC 2017, dat dit jaar tussen 27 februari en 2 maart plaatsvindt. Ook wij zijn van de partij en we gaan je uiteraard op de hoogte houden van alle revolutionaire trends, gloednieuwe smartphones en spannende persconferenties.

Om je alvast op het MWC voor te bereiden, beschrijven we in dit artikel alvast wat je dit jaar zoal kunt verwachten. We verwachten nieuwe vlaggenschepen van onder andere Finse, Chinese, Canadese en Zuid-Koreaanse origine. Ook staat 2017 in het teken van slimme spraakassistenten. Of we tijdens het MWC smartphones met een Snapdragon 835-chipset onder de motorkap gaan zien is nog maar de vraag. Volgens Chialin Chang, de voorzitter van HTC's smartphone-tak is dat bij hen in ieder geval niet zo.

MWC photo

Voor alle Android-fans belooft het Mobile World Congress 2017 genoeg om naar uit te kijken. Om je alvast voor te bereiden op wat de smartphonemarkt te wachten staat, hebben we hier alvast de meest noemenswaardige merknamen en hun bevestigde of hoogstwaarschijnlijke plannen voor je beschreven.

Nokia

Wanneer we het over noemenswaardige merknamen hebben, verdient Nokia ongetwijfeld een vermelding in dit artikel. De Finse merknaam maakte in 2017 een terugkeer op de smartphonemarkt en heeft nu al bewezen geen genoegen te nemen met een plaats op de tweede of derde rang. HMD Global lanceerde de Nokia 6 in januari op de Chinese markt nadat er meer dan een miljoen registraties binnenkwamen van geïnteresseerden. De Finse smartphone uit het middensegment met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding was al na 1 minuut volledig uitverkocht. 

Nokia 6

HMD Global, de uitgever van Nokia, brengt de Nokia 6 mogelijk ook naar de Europese markt. Omdat men in China gebruik maakt van een andere netwerkfrequentie, gaat dit om een aangepaste versie van de Nokia 6.

Naast de Nokia 6 wordt er nog meer van de Finnen verwacht. De Nokia 8 wordt mogelijk in twee varianten op de markt gebracht, waarvan er één naar de Europese markt zal komen. De premium versie lijkt de vlaggenschepen van de concurrentie de baas te worden. Met verwachte specificaties zoals een Snapdragon 835-chipset, 6 GB werkgeheugen en een 24-megapixelcamera zal het toestel onze aandacht niet gemakkelijk ontgaan. Het zou echter ook kunnen dat de Finse smartphonemaker zijn Nokia 8 later presenteert dan tijdens het MWC 2017.

LG

De Zuid-Koreaanse concurrent van Samsung komt in 2017 met een modern vlaggenschip dat het modulaire ontwerp van zijn voorganger, de LG G5, vaarwel heeft gezegd. LG mikt dit jaar met de LG G6 op aspecten als toegankelijkheid en het ontwerp van de smartphone. Het toestel wordt waarschijnlijkgepresenteerd met een competitieve prijs en niets minder dan een irisscanner, premium behuizing en een scherm met een bijzondere 18:9-beeldverhouding.

Het langwerpige beeldscherm moet zich goed lenen aan gebruikers die graag meerdere taken tegelijkertijd willen uitvoeren. Android 7.1 Nougat geeft de mogelijkheid om applicaties in meerder vensters naast elkaar te openen en LG zet hier met zijn beeldverhouding op in. Verder krijgt de LG G6 een dubbele camera op de achterkant. 

LG G6

Lenovo

Motorola is ondertussen geadopteerd door het Chinese bedrijf Lenovo. Lenovo zal naar verwachting twee nieuwe Moto-smartphones presenteren. Het gaat om de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus. Van de Plus-variant lekte al een foto met een marketingsticker op het beeldscherm uit. Op deze foto is het toestel te zien met een strak metalen design. Ook verwachten we een vingerafdrukscanner, octa-core processor en een 13-megapixelcamera. De smartphone draait de nieuwste versie van Android 7.0 Nougat. De Moto G5 Plus krijgt een 3000 mAh batterij onder de motorkap terwijl de gewone G5 iets minder power krijgt.

Moto G5

Sony

Ook de Japanse smartphonefabrikant Sony zal dit jaar op het MWC te vinden zijn. De aanwezigheid van Sony blijft volgens recente geruchten niet onopgemerkt; de Xperia-fabrikant gaat mogelijk maar liefst vijf nieuwe smartphones presenteren tijdens het mobiele techevenement. De kans bestaat dat Sony, alleen of samen met Nokia, de primeur gaat pakken met de presentatie van een smartphone met een Snapdragon 835-chipset onder de motorkap. 

Sony gaat naar verwachting twee bijzondere smartphone presenteren tijdens het Mobile World Congress 2017. Daarvan moet er één het nieuwe Japanse vlaggenschip worden. De namen van deze smartphones leveren enigszins verwarring op. Het gaat naar verwachting om de Sony G3112 en Sony G3121, maar er wordt ook gesproken over een Sony Yoshino en een Sony BlancBright. De kans is echter groot dat dit allemaal werktitels zijn.

Samsung

Samsung gaat ook een persconferentie organiseren. Wat de Zuid-Koreaanse fabrikant precies gaat presenteren is niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat Samsung ons een video laten zien van de aankomende Galaxy S8, maar zal zijn nieuwe vlaggenschip niet tijdens het MWC presenteren. Ook zou Samsung zijn eerste buigbare smartphone tentoon gaan stellen in Barcelona. Dit opvouwbare toestel wordt volgens recente geruchten echter niet aan de massa getoond maar mikt meer op andere fabrikanten en afnemers van beeldschermen van Samsung Display.

HTC

Of we de Taiwanese koning van de unibodies terug gaan zien op het MWC 2017, is nog niet helemaal duidelijk. HTC presenteerde in eerder in januari al zijn nieuwe HTC U Ultra, welke voorzien is van de rappe hardware en HTC's persoonlijke spraakassistent HTC Sense Companion. HTC is in ieder geval niet van plan om een vlaggenschip met een Snapdragon 835-chipset onder de motorkap te presenteren op het Mobile World Congress. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we dit jaar een echt vlaggenschip van Taiwanese origine op het MWC gaan zien.

Huawei

De Chinese smartphonefabrikant die in 2016 goede resultaten boekte, zal ook op het MWC te vinden zijn. Er wordt gesproken over de presentatie van een opvolger van de Huawei P9. De Huawei P10 krijgt naar verwachting een dubbele Leica-camera en een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Of Huawei zijn P10 tijdens het MWC gaat presenteren is nog niet helemaal duidelijk. Het toestel moet verder 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen onder de motorkap krijgen. Naast de Huawei P10 zou de Chinese smartphonemaker ook een P10 Plus willen presenteren.

Huawei P10

BlackBerry

Ook de Canadese fabrikant BlackBerry zal aanwezig zijn op het Mobile World Congress. Hoewel de fabrikant zelf geen toekomstige toestellen meer gaat ontwikkelen, is het nog wel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de software. De smartphone wordt uitgebracht met een fysiek toetsenbord. Het gaat om niets minder dan de BlackBerry DTEK70, voorlopig bekend als de BlackBerry Mercury. 

BlackBerry gaat zijn toestel met fysiek toetsenbord naar verwachting al op 25 februari, twee dagen voor de aftrap van het MWC, presenteren. Dat is op te maken uit de tweet die op 24 januari 2017 op de Twitterpagina van BlackBerry verscheen. Naar verwachting krijgt het toestel een USB Type-C aansluiting en is het toestel voorzien van een stevige beveiliging die toegang door niet-rechthebbenden moeilijk moet maken. BlackBerry zal hoogstwaarschijnlijk de eerste fabrikant zijn die een nieuwe smartphone gaat presenteren tijdens het MWC.

Wiko

De Franse smartphonefabrikant Wiko komt ook gedag zeggen op het MWC en doet dat met nieuwe smartphones. Wiko staat bekend vanwege zijn betaalbare toestellen die, volgens een recente uitspraak van een topman, allemaal zullen worden voorzien van Android 7.0 Nougat. Naar eigen zeggen gaat Wiko dit jaar ook grootse aankondigingen doen. Of dit om een high-end smartphone gaat, is momenteel nog niet duidelijk. Wie weet gaat Wiko meespelen met de grote namen en presenteert het Franse bedrijf zijn eerste high-end smartphone tijdens het MWC.

Alcatel

Veel mensen kennen Alcatel als betaalbare, eenvoudige toestellen. Alcatel maakt in 2017 ook smartphonemarkt en fabriceerde afgelopen jaar ook de DTEK50 en DTEK60 in samenwerking met BlackBerry. Alcatel is dit jaar ook in Barcelona te vinden en zou maar liefst 5 smartphones willen presenteren.

Het Frans-Chinese bedrijf gaat naar verwachting één smartphone voorzien van een modulair ontwerp, iets wat we kennen van de LG G5 van vorig jaar. Wat de precieze plannen van Alcatel zijn is nog niet duidelijk, mogelijk zien we vervangbare covers met ledverlichting afgestemd op de maat van de muziek. Het kan ook zijn dat Alcatel dit jaar een lichtgevende smartphone gaat presenteren. De smartphonemaker verstuurde eerder namelijk een uitnodiging met de tekst 'Light up'. 

Alcatel Modular

Ben je benieuwd naar de nieuwe smartphones en wil je er graag zo snel mogelijk meer over weten? Volg GSMinfo.nl voor alle vlaggenschepen, trends en technologieën die tijdens het Mobile World Congress 2017 worden gepresenteerd. Wij houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden