Vergelijk 1.773.880 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal
Sony Xperia U

Sony Xperia U

Alles over de Sony Xperia U (ST25i), reviews, prijzen, specificaties, foto’s en meer.
5 reviews
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Sony Xperia U accessoires.

Informatie over de Sony Xperia U

Deze Sony Xperia U komt uit de NXT-serie van Sony, net als de Sony Xperia P en de Xperia S. De Xperia S is het vlaggenschip, de Xperia P het compacte toestel. De Xperia U is de telefoon die het moet hebben van de prijs-kwaliteit verhouding. De Xperia U krijgt dan ook een hoop geavanceerde snufjes mee van zijn twee broertjes. Met een adviesprijs van 259 euro krijg je er een hoop voor terug gezien de specificaties die het toestel met zich brengt. Zo heeft de Xperia U een 3,5 inch TFT display met 16 miljoen kleuren. Daarnaast heeft het toestel een 1GHz dual-core processor en een 5-megapixelcamera. Tijdens de release zal de telefoon nog zijn uitgerust met Android 2.3 Gingerbread, maar Sony heeft nu al aangekondigd zo snel mogelijk met een update te komen.

Sony Xperia U onderkant verwisselbare covers

Belangrijkste kenmerken van de Sony Xperia U

  • 3.5 inch TFT display
  • 1 GHz dual-core processor
  • 5 megapixel camera voor 2D en 3D-foto's
  • Verwisselbare covers in diverse kleuren

Sony Xperia U roze #ietsvoorrogerVoor wie is de Sony Xperia U?

De Xperia U legt de nadruk op personalisatie. Je kan de telefoon aan je eigen smaak aanpassen doordat de cover onderaan het toestel makkelijk te vervangen is. Ook de doorzichtige balk onder het scherm kan verschillende kleuren weergeven. Wil je bijvoorbeeld graag een roze telefoon? De Xperia U laat het toe, zoals je hier rechts kan zien. Het is zeker niet de enige combinatie die mogelijk is, en dat maakt de Xperia U zo aantrekkelijk. Wil je een telefoon die niemand anders heeft? Kijk dan vooral eens goed naar de Xperia U.

Pluspunten van de Sony Xperia U

De Xperia U is de prijs-kwaliteit telefoon van de NXT-familie. Bij de Xperia U heeft dat voornamelijk gevolgen voor de prijs, en niet de kwaliteit. Voor een relatief lage prijs haal je met de Xperia U een telefoon in huis die alles heeft wat je van een smartphone zou verwachten. Het design is stijlvol, en het 3,5 inch touchscreen ziet er bijzonder goed uit.

De Xperia U is tevens uitgerust met een 5 megapixel camera, die zowel 2D als 3D-foto's kan maken. Ook zit er een camera aan de voorkant, zodat je kan videobellen mocht je dat willen.

In de toekomst zal die camera wellicht ook gebruikt worden om je telefoon te ontgrendelen. Nu is dat nog niet mogelijk, omdat het toestel af fabriek wordt geleverd met het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem. Sony heeft echter al beloofd een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich uit te brengen, waar eerdergenoemde 'Face-Unlock' bij wordt meegeleverd.

Minpunten van de Sony Xperia U

Het geheugen van de Sony Xperia U is helaas niet uitbreidbaar. Standaard is er 4GB opslagruimte beschikbaar, en dat is toch wat krap. Meer ruimte nodig voor foto's, video's en apps? Pech gehad, want er zit geen slot voor microSD-kaarten op de Xperia U. Daardoor kan je opslagruimte wel érg snel vol komen te zitten.

Sony Xperia U reviews

Onze bezoekers geven de Sony Xperia U een gemiddelde beoordeling van 6.
Bekijk Sony Xperia U reviews of schrijf zelf een review.

juni 2014

Pluspunten:

Toen ik hem net had beviel hij erg goed.
Grootste pluspunt is de camera, hij maakt super scherpe foto's.
De led-balk onderin maakt hem stijlvol.
Het formaat van de telefoon is prima, hij ligt lekker in de hand.

Minpunten:

Na een half jaar werd hij helaas erg langzaam, en hij word nog steeds met de dag langzamer.
Even snel een foto maken is er niet meer bij, daar heb je toch al snel een paar minuten voor nodig.
Ook de basisdingen zoals het telefoon opnemen gaat vaak met grote vertraging.
Het kleine geheugen is ook erg jammer, voornamelijk ook omdat je het niet uitbreiden kunt.
De batterij is ook snel leeg, maar dat komt voor bij bijna alle smartphone's.
maart 2014

Pluspunten:

Ik heb hem nu al meer als een jaar. In het begin was ik erg blij met het toestel. prijs kwaliteit verhouding was goed.

Minpunten:

Na een halfjaar begin hij te haperen. Hij wil geen foto's meer opslaan. En is sinds de update erg traag. Telefoon opnemen gaat zelfs vertraagd. Op dit moment is de Wifi ook niet goed meer. als ik mij opnieuw wil aanmelden voor een wifi netwerk dien ik eerst het wifi uit te zetten en dan mijn hele telefoon opnieuw aan en uit te zetten voor hij het weer wil doen. Hij schakelt niet meer automatisch voer naar het andere ingestelde wifi netwerk..

Telefoons vergelijkbaar met de Sony Xperia U

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden