Vergelijk 1.224.422 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Y

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Y (S5360): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy Y

De Samsung Galaxy Y S5360 is een goedkope Android-smartphone, die voornamelijk op jongeren is gericht. Het jonge karakter van de telefoon komt naar voren in de centrale rol van social media. De Galaxy Y is standaard voorzien van de Social Hub, die allerlei sociale media met elkaar integreert. De snelle internetverbinding is daarbij natuurlijk een groot voordeel. Andere handige zaken zijn de 2 megapixel camera en de mp3-speler. Op hetzelfde moment van aankondiging heeft Samsung ook een QWERTY-variant van dit toestel uitgebracht in de vorm van de Samsung Galaxy Y Pro.

Samsung Galaxy YBelangrijkste kenmerken

  • Voorzien van Social Hub: makkelijk je vrienden volgen
  • Loopt op Android 2.3: Toegang tot duizenden gratis en betaalde apps
  • Voor weinig geld toch een smartphone met veel functies

Voor wie is de Samsung Galaxy Y?

Ben je op zoek naar een smartphone die alles aankan, maar heb je een wat kleiner budget, dan is de Samsung Galaxy Y ideaal voor jou. Je kunt nog altijd rekenen op het gebruiksgemak dat je gewend bent van Samsung's Galaxy-toestellen en de duizenden apps die je via de Android Marketplace kunt krijgen, maar je betaalt er relatief weinig voor.

Pluspunten van de Samsung Galaxy Y

Als je de pluspunten van de Galaxy Y heel compact zou moeten samenvatten: lage prijs, veel functies. De S5360 loopt op Android 2.3 Gingerbread, wat betekent dat je toegang hebt tot een flink aantal meegeleverd handige applicaties zoals Maps en Gmail, maar óók tot de duizenden apps die je gratis of tegen betaling kunt downloaden via de Android Market. Daarnaast heeft Samsung er enkele eigen handige applicaties bijgedaan; zo heb je via de Social Hub snel en simpel op een rijtje waar je Facebook- en Twitter-vrienden mee bezig zijn.

Minpunten van de Samsung Galaxy Y

Een lagere prijs dan andere smartphones betekent natuurlijk ook dat de specificaties van de Galaxy Y toch nét wat minder zijn. De processor, een single-core 833 MHz, is minder sterk dan bijvoorbeeld de machtige dual-core die in de Samsung Galaxy S II zit. Dat betekent dat je een wat minder groot aantal applicaties tegelijkertijd open kunt hebben staan om te multitasken. Ook de camera, van slechts 2 megapixel, is niet al te indrukwekkend.

Samsung Galaxy Y reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Y een gemiddelde beoordeling van 5,4.
Bekijk Samsung Galaxy Y reviews of schrijf zelf een review.

(januari 2015)

Pluspunten:

Na 3 jaar nog steeds functioneel

Minpunten:

sloom
(november 2014)

Pluspunten:

goedkoop en fijn om mee te beginnen, na een jaar toe aan een nieuwe

Minpunten:

ik heb hem nu ongeveer 2,5 jaar en na 1,5 jaar was ik hem al helemaal zat. er is bijna geen geheugen en dus maar ruimte voor weinig apps, hij is heeeeeel erg traag en loopt vaak vast. hij is laatst gecrasht, een software fout, en gemaakt. alleen heb ik hierdoor geen playstore meer, waardoor ik geen apps kan downloaden. al mijn andere apps, die ik daarvoor gedownload had, zijn ook weg, en ik kan ze dus niet meer opnieuw downloaden. ook al mijn contacten zijn weg, ik heb alleen mijn muziek en fotos nog. het is echt een rotding, goed om mee te beginnen, maar als je na een jaar hebt doorgekregen hoe alles werkt ben je echt wel toe aan een nieuwe.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Y

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden