Vergelijk 1.122.382 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste dual-sim telefoons

Alle mobiele telefoons

Informatie over Dual-sim telefoons

Met een dual-sim telefoon kun je twee sim-kaarten gebruiken op één telefoon. Een compleet overzicht van alle dual-sim telefoons vind je hier.

Hoe werkt dual-sim?

Er is een belangrijk onderscheid te maken tussen verschillende dual-SIM-telefoons. Enerzijds heb je de zogeheten 'active dual-sim'; toestellen die twee simkaarten tegelijkertijd kunnen bedienen via twee antennes. Op deze toestellen ben je dus ook altijd bereikbaar op allebei de nummers.

De tegenhanger hiervan is 'standby dual-sim'. Je bent op beide simkaarten bereikbaar, maar de telefoon heeft maar 1 antenne. Als je dus met de ene SIM-kaart bezig bent, kan je niet worden gebeld op de andere. Ook kun je vaak maar één van de simkaarten gebruiken om te internetten. In het menu van vrijwel elke dual-sim telefoon kan je overigens gemakkelijk instellen welke simkaart je voor welke taak (bellen, SMS'en of internetten) wil gebruiken.

Voordelen van dual-sim

Als gezegd is het scheiden van zaken hét kenmerk van dual-sim telefoons. Allereerst is dit zeer praktisch bij het scheiden van werk en privé. Wat is er onhandiger dan persoonlijke sms'jes tussen al je zakelijke berichten? In dat geval kies je het beste voor dual-sim. Ook kan dual-sim makkelijk zijn als je werkt of woont nabij de grensstreek en vaak deze grens passeert of om andere redenen veel in het buitenland bent. Dankzij de twee simkaarten zit je nooit opgescheept met torenhoge kosten vanwege bellen in het buitenland. Tenslotte zijn er mensen met meerdere abonnementen of met een abonnement en prepaid simkaart. In al deze situaties is een dual-sim telefoon zeker het overwegen waard.

Zijn dual-sim telefoons anders?

Nee, eigenlijk zijn dual-sim toestellen precies hetzelfde als reguliere gsm's waar maar één sim-kaart in kan. Het enige verschil is dus dat er bij dual-sim twee simkaarten geplaatst kunnen worden, en dat je op twee nummers gebeld kan worden. Bovendien zijn ook dual-sim toestellen in alle soorten en maten te krijgen. Sommige fabrikanten hebben andere namen voor hun dual-sim toestellen: ook toestellen die 'Duos', 'Dual', 'Duo Sim' of iets vergelijkbaars heten ondersteunen het gebruik van twee simkaarten tegelijk.

Lees verder / Inklappen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden