Vergelijk 1.231.320 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste Android-telefoons

Alle mobiele telefoons

Informatie over Android-telefoons

In dit overzicht kun je in één oogopslag alle populaire Android-smartphones terugvinden. Met Android kun je goede smartphones voor ieder budget vinden.

Wat is Android?

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het is het populairste besturingssysteem van het moment en biedt veel openheid. Mede door die populariteit zijn er meer dan een miljoen apps voor Android te downloaden via Google Play. De openheid van Android heeft zijn voordelen: veel producenten profiteren ervan door bijvoorbeeld een eigen softwarelaagje over het systeem te leggen. Daarbij kun je denken aan HTC Sense of Samsung Touchwiz. Deze zogeheten 'user interfaces' zijn bedoeld om Android nog gebruiksvriendelijker te maken.

Voordelen van Android

Maar er zijn meer voordelen van Android dan alleen de grote populaireit en de openheid. Zo blinkt Google's mobiele OS uit in gebruiksvriendelijkheid, omdat Android erg intuïtief en stijlvol is opgezet. En omdat Android wordt ontwikkeld door Google ben je ook verzekerd van integratie van allerlei Google-diensten. Met een Android-smartphone heb je altijd en overal toegang tot je mail en documenten via Gmail en Google Drive. Daarnaast is Android aantrekkelijk voor fabrikanten, omdat de hardware-eisen ervan erg laag zijn. Android werkt eigenlijk uitstekend op bijna alle smartphones!

Personalisatie

Smartphones met Android zijn gemakkelijk te personaliseren. Zo kun je je homescreens grotendeels naar je eigen voorkeuren aanpassen met widgets, snelkoppelingen, mappen en (bewegende) achtergronden. Ook het aanbod aan programma's kun je zelf uitbreiden met apps van Google Play. In deze app store staan meer dan een miljoen applicaties klaar om (gratis of tegen betaling) gedownload te worden.

Nieuw in Android 5.1 Lollipop

Android 5.1 Lollipop is de nieuwste versie van Android, en is voorzien van een compleet nieuw design en allerlei handige features. Google introduceert 'Material Design' in Lollipop, een nieuwe look met meer frisse kleuren en veel platte oppervlakken. Android ziet er nu simpel, modern en levendiger uit dan ooit.

In Android 5.1 is het onder andere mogelijk om notificaties te laten tonen op je lockscreen. Zo kun je zien of je mail, WhatsApp-berichten of andere notificaties hebt ontvangen zonder dat je je toestel hoeft te ontgrendelen. Ook heeft Google verschillende verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat apps in Android sneller opstarten en soepeler lopen.

Lees verder / Inklappen
Pre order Samsung Galaxy S6 Edge Plus Samsung Galaxy S6 Edge Plus Vergelijk prijzen Gratis met abonnement
Verwacht: september 2015

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden