Vergelijk 982.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal
Alcatel One Touch 918 Dual Sim

Alcatel One Touch 918 Dual Sim

Alles over de Alcatel One Touch 918 Dual Sim (OT-918D), reviews, prijzen, specificaties, foto’s en meer.

Informatie over de Alcatel One Touch 918 Dual Sim

De Alcatel One Touch 918 Dual Sim is een van de weinige toestellen die Android combineert met de mogelijkheid twee SIM-kaarten te huisvesten. Deze Alcatel beschikt over Standby-Dual-SIM. Dat wil zeggen dat er slechts een van de twee SIM-kaarten tegelijkertijd actief kan zijn. Dual-SIM-toestellen hebben als groot voordeel dat je geen twee toestellen hoeft mee te slepen als je op twee nummers bereikbaar wilt zijn. Veel van deze Dual-SIM-toestellen beschikken echter over verouderde Symbian-versies of zelfgemaakte (en vaak simpele) besturingssystemen. De One Touch 918 Dual SIM draait echter Android 2.3 Gingerbread, met alle mogelijkheden die daarbij horen. De telefoon beschikt verder over een behoorlijke camera van 3 megapixels. Ook op het gebied van connectiviteit kom je met de Alcatel One Touch 918 niets tekort. UMTS, WiFi, Bluetooth en ondersteuning voor alle mogelijke GSM-frequenties. Waarlijk een mobiel voor een wereldreiziger. De standby-tijd van 600 uur draagt daar ook aan bij.

Belangrijkste specificaties van de One Touch 918 Dual Sim:

  • Dual-SIM
  • Android Gingerbread
  • Quad-band; alle GSM-frequenties ondersteund
  • Stanby-tijd van 600 uur

Voor wie is de One Touch 918 Dual SIM:

Iedereen die nu nog twee telefoons mee moet slepen elke dag, zou de One Touch 918D in overweging moeten nemen. Met Android Gingerbread lever je ook geen functionaliteit in, zoals bij eerdere dual-SIM-toestellen nogal eens het geval was. De Alcatel ondersteunt Bluetooth 3 waardoor het verbinden met headsets en carkits een stuk betrouwbaarder wordt. Met ondersteuning voor alle GSM-frequenties kan de zakelijke gebruiker ook nog eens op reis naar het buitenland. Ter plekke een lokale SIM-kaart inpluggen is ook geen enkel probleem, terwijl je gemakkelijk kan switchen naar je vertrouwde nummer. Zoals al eerder gezegd: Waarlijk een telefoon voor een wereldreiziger. Of de forens met behoefte aan een lange stand-by-tijd en de multifunctionaliteit van Dual-SIM en Android natuurlijk. 

Alcatel One Touch 918 Dual Sim reviews

Onze bezoekers geven de Alcatel One Touch 918 Dual Sim een gemiddelde beoordeling van 6,1.
Bekijk Alcatel One Touch 918 Dual Sim reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl expert review door Pieter Hengst
De Alcatel One Touch 918 Dual Sim, ook wel kortweg OT-918D genoemd, is een zeldzaam toestel. Niet zeldzaam in de zin dat er weinig van zijn gemaakt, maar zeldzaam in de zin dat er weinig telefoons zijn die dezelfde functies bieden voor dezelfde prijs. Alcatel One Touch 918 Dual Sim review

Pluspunten:

Het is een leuk mobiel. Ik heb hem nu een jaar en na 200 keer vallen is hij nog steeds niet stuk. Stevig dus. Verder ligt hij goed in de hand. De camera werkt goed bij genoeg licht. Aanrader voor mensen die een goedkope smartphone willen. Je kan snel en simpel van simkaart wisselen.

Minpunten:

Hij zit snel vol en niet alle apps willen op de SD-kaart. Als hij bijna vol zit geeft hij ook de hele tijd een irritant bericht dat hij vol zit, maar dit kan snel opgelost worden door apps te wissen. Hij is wel langzaam, maar als je geduld hebt kan je wel met dit toestel opschieten.

Pluspunten:

Fijn klein toestel, ligt lekker in de hand, 2 sim kaartjes bijzonder handig, een aantal functies zijn bijzonder eenvoudig te bereiken en te bedienen.
Dit toestel is makkelijk in gebruik. Je kan makkelijk de bovenste informatiebalk naar beneden schuiven en dan heb je een makkelijk overzicht van de verschillende opties, die je even aan- of uitzetten kan zetten. Bijvoorbeeld: WiFi, Bluetooth, GPS, Data verbinding(G3), geluid, stil, trillen. Via [instellingen] > [SIM-beheer] kan je makkelijk een sim-kaart aan/uit zetten. Goed beeld kwaliteit, redelijk zuinig met stroom, als je batterij bijna leeg is en je zet WiFi uit dan kan je nog vele uren voort.
Camera en film zijn ook goed.

Mijn doelstelling was: dual-sim, bellen, online agenda, email, kladblok, en een redelijke camera.

Kortom ik heb er wel schik mee.

Ik lees dat men regelmatig last heeft van geen bereik.
Wegvallen van bereik heb ik (al jaren) zelden last van ik denk dat dat meer met de provider te maken heeft dan het toestel.

Minpunten:

Uiteraard zijn er ook wel een paar min-puntjes; intern geheugen is vrij klein, veel standaard meegeleverde apps kan je niet naar de SDcard schrijven. Nu ben ik echt een gebruiker en geen apps man, dus kan ik er wel mee leven (voorlopig). Als de huidige apps een update willen hebben is het vaak schipperen met het geheugen. En soms kan hij een beetje traag zijn.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel One Touch 918 Dual Sim

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden