Vergelijk 1.362.401 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 4.0 update onderweg voor Sony Xperia P

Door , - 11 reacties
Android 4.0 update onderweg voor Sony Xperia P

Goed nieuws voor bezitters van de Sony Xperia P. Een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor dat toestel wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold.

Sony Xperia PSony start vandaag met de uitrol van de Sony Xperia P Android 4.0 Ice Cream Sandwich update, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog. De update naar Android 4.0 brengt een flink aantal nieuwe functies met zich mee. In de blogpost belooft Sony onder andere dat de Xperia P nu vier keer zo lang meegaat op stand-by mode. Ook de lock screen en widgets zijn verbeterd. Daarnaast geeft Android 4.0 je meer inzicht in je dataverbruik, en met  de nieuwe 'Recent Apps' knop zie je in één oogopslag welke apps je recent hebt gebruikt.

Nieuw: Walkman, Album, Movies

Daarnaast heeft Sony drie nieuwe apps toegevoegd om je media-ervaring op de Xperia P te verbeteren. Met de nieuwe Walkman-app kun je bijvoorbeeld je muziekcollectie integreren met Facebook, zodat je je muzieksmaak kan delen met iedereen. De nieuwe 'Album'-app brengt soortgelijke integratie, maar dan voor foto's. Met de nieuwe Movies-app krijg je informatie over je de films die je kijkt.

Via USB en over-the-air

De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het kan even duren voordat Nederlandse bezitters van de Xperia P aan de beurt zijn. Providers moeten de update vaak eerst goedkeuren voordat deze wordt vrijgegeven door Sony. Je zult de update in de meeste gevallen zowel via je computer als over-the-air kunnen downloaden, al zal een over-the-air update niet overal beschikbaar zijn, zo waarschuwt Sony. Omdat de update waarschijnlijk vrij groot is raden we je aan hem alleen te downloaden over een WiFi-verbinding, zodat je niet teveel van je datategoed verbruikt.

Xperia U, Sola en Go

Sony houdt voorlopig nog niet op met het updaten van zijn toestellen. Na de Xperia P zullen ook de Sony Xperia U, Xperia Sola, en Xperia Go worden bijgewerkt naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nadat die drie updates de deur uit zijn komen enkele oudere Xperia's die vorig jaar verschenen aan de beurt. Ben je de trotse bezitter van een Sony-smartphone, dan is de kans dus groot dat Android 4.0 in de nabije toekomst jouw kant op komt!

11 Reacties

Plaats een reactie Plaats nu een reactie en praat mee over dit artikel!
Fuss
Je kan de update manueel (i.e. niet Over The Air) naar 6.1.B.0.544 uitvoeren m.b.v. Flashtool. Vergt een beetje zoekwerk op het internet, maar is perfect doenbaar.
Raphaella
Hey Maaike,
Volgens mij doel jij op de laatste upgrade van 2.3 naar 2.3.6, die het buildnummer 6.0.B.3.184. heeft gekregen, die kreeg ik ook over "the air" zoals sony dat dan zo mooi noemt, maar dat is niet de beloofde update naar de android 4.0.
Dus die handleiding.... volgens mij heb je daar dan niet zo veel aan, als dat wél zo is dan hoor ik het héééel erg graag van je, want ik baal er ontzettend van dat die 4.0 nergens te vinden is.............
rudi joosse
wanneer krijg ik nou eens eindelijk die update!!! het is toch niet normaal heb de xperia p toen die net uit kwam los gekocht en heb nog steeds geen 4.0.en dan hebben ze het al over de volgende update.
Frans
Het lijkt er nog steeds niet op dat Android 4 er voor de Xperia P aan komt
GSMinfo.nl redactie (GSMinfo.nl redactie)
In dat geval adviseer ik je om even zelf contact op te nemen met Sony of langs te gaan bij de winkel waar je het toestel hebt gekocht. Misschien is er iets anders aan de hand wat ik vanaf hier niet kan zien. Sorry dat ik je niet verder kan helpen Klaas. Succes ermee. Met vriendelijke groet, Maaike
Klaas
Maaike, dankje wel maar het heeft niets geholpen. Ik heb alles geprobeerd wat er op bladzijde 140 stond alleen mijn telefoon zegt dat mijn telefoon volledig is bijgewerkt. Hoe kan dit?
Klaas
Ligt het aan mij of wachten we hier in Nederland nu nog steeds op de uitrol? Of kan iemand mij vertellen hoe ik mijn telefoon moet updaten naar android 4.0?
Frans Hut
Volgens mij is versie 4 voor Xperia P nog niet beschikbaar in Nederland
Ruud
Mooie service van Sony!

Je koopt een telefoon en een half jaar later krijg je ineens een hele nieuwe versie! Mooi werk van die gasten
Plaats een reactie

Gerelateerd toestel

GSMinfo.nl volgen

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden