Vergelijk 1.306.325 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update Sony Xperia S naar Android 4.0 ICS onderweg

Door , - 8 reacties
Update Sony Xperia S naar Android 4.0 ICS onderweg

Goed nieuws voor bezitters van de Sony Xperia S: een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich is vanaf vandaag eindelijk onderweg. De update brengt vele nieuwe functies en een aantal nieuwe media-applicaties met zich mee.

Eerder dit jaar lanceerde Sony de Xperia S, de nieuwe vlaggenschip-smartphone van het bedrijf. De Xperia S werd standaard voorzien van Android 2.3 Gingerbread, maar een update naar Android 4.0 was onderweg, zo beloofde Sony. Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag wordt de update wereldwijd uitgerold. Omdat dat geleidelijk zal gaan is Nederland niet gelijk aan de beurt. Als alles meezit kunnen we in Nederland binnen twee weken aan de slag met de update, al kan het mogelijk ook iets langer duren. De update is ongeveer 200 MB, en is zowel via je computer als direct via de Xperia S te downloaden. Als je via de Xperia S download raden we je aan de update via je WiFi netwerk binnen te halen, anders loopt je dataverbruik stevig op.

Nieuwe functies

Android 4.0 brengt vele nieuwe features mee, waaronder een ontgrendelscherm met nieuwe functies zoals Face Unlock. Daarnaast zijn widgets vanaf nu resizable, en krijg je beter inzicht in het dataverbruik van individuele apps. Tot slot heeft Sony een 'Recent Apps'-knop toegevoegd, waarmee je in één oogopslag kunt zien welke applicaties je het laatst hebt gebruikt.

Nieuw: Walkman, Album & Movies

Dan zijn er ook nog drie nieuwe apps van Sony zelf: 'Walkman', 'Album', en 'Movies'. Met Walkman kun je muziek luisteren en die geluisterde muziek direct delen met je vrienden via Facebook. Ook kun je snel zien welke muziek je vrienden onlangs hebben geluisterd. De 'Album' en 'Movies' app bieden een nieuwe manier om je foto's en video's te bekijken.

8 Reacties

Plaats een reactie Plaats nu een reactie en praat mee over dit artikel!
Charlotte
Hee allemaal,
Ik heb gister ook de update gedaan en toen ik vandaag een screenshot wilde maken met de aan- en uitknop zag ik dat dat niet meer kon. Ik heb op internet gezocht en weet nu hoe je de screenshot moet maken: je moet de min volume knop en de aan-en uitknop tegelijk ingedrukt houden en dan maakt die een screenshot! Groetjes Charlotte
Yvonne
Ook ik heb de update gedaan, werkt prima. alleen: hoe maak je nu een screenshot??? HELP!
Karina
Na deze update weet ik niet meer hoe ik een screenshot kan maken. Voorheen kon dat via Aan/Uit knop, nu is het weg. Weet iemand iets meer hierover ?
RS Visser
vertel mij maar eens hoe ik het updaten moet oplossen dan, want na 50 keer klooien nog steeds geen resultaat.
Bromski
Upgrade zou moeten werken nu. Probleem is verholpen.

Voor zij die McAfee security hebben: verwacht je maar aan wat problemen (vooral in apps als Album en Chrome -- flicker van menu's). McAfee deïnstalleren does the trick.
Ron
Had ik ook maar probeer het via de sony site en dan seus, sony ericsson update service. na 24 x klooien op de "normale"manier stond het nu binnen 10 minuten op mijn telefoon. suck6!
Gerben
Is er al iets meer bekend? Wanneer komt de update in NL uit? Mijn telefoon zegt telkens dat ik de update kan downloaden maar tijdens het downloaden krijg ik een foutmelding, betekent dit dat de update nog niet beschikbaar is in NL?

Gerelateerd toestel

GSMinfo.nl volgen

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden